Ubuntu-PCer fra Dell

Linux i ferd med å bli en reell utfordrer til Windows?

Dell har inngått en avtale med Canonical, selskapet som står bak Ubuntu, om å selge PCer med Ubuntu Linux 7.04 forhåndsinstallert. Avtalen gjelder utvalgte modeller, og vil i første omgang kun gjelde det amerikanske markedet. Ubuntu Linux er en av de aller mest populære gratis Linux-distribusjonene for tiden.

Historisk

Dette er første gang at Linux og åpen kildekode kommer forhåndsinstallert på PCer fra en av de store PC-produsentene. Nå håper entusiastene at dette skal få flere til å få øynene opp for Linux, som i det stille har gjort betydelige framskritt den siste tiden, hva angår brukervennlighet og støtte for forskjellig maskinvare.

Vis mer


Microsoft og Windows har fortsatt et ekstremt grep om markedet, med rundt 90% markedsandel, til tross for at det altså finnes alternativer som løser de fleste oppgavene uten kostnad. Ubuntu inneholder for eksempel tekstbehandler, regneark, presentasjonsprogram, DVD-brenneprogram, multimedieavspillere, spill, nettleser, epostprogram og mye mer, og kommer på 40 språk - inkludert norsk.

I følge BBC News bruker Dell-sjef Michael Dell selv Ubuntu Linux på sin hjemmemaskin.