<b>HVA VIL DU SE?</b> Facebook gjør det enda enklere å bestemme hva som havner i nyhetsstrømmen din og ikke. Foto: KIRSTI ØSTVANG
HVA VIL DU SE? Facebook gjør det enda enklere å bestemme hva som havner i nyhetsstrømmen din og ikke. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Ta kontroll over nyhetsstrømmen på Facebook

Nytt verktøy gjør det enklere å bestemme hva du vil se.

I nyhetsstrømmen på Facebook flommer det over av oppdateringer fra venner og sider du følger, selvsagt noen mer interessante enn andre. Så hva gjør man med innholdet man irriterer seg over uten å slette personene eller bedriftene?

Nå har Facebook lansert et nytt verktøy som skal gjøre det lekende lett å styre hva som befinner seg i nyhetsstrømmen, nærmere bestemt hvem du ser oppdateringer fra.

«Administrer nyhetsoppdateringer»

Du har tidligere kunnet velge å ikke se oppdateringer fra en Facebook-venn uten å måtte slette selve vennskapet - altså avfølge dem.

Men det krevde at man måtte bla seg inn i innstillinger på det enkelte innlegg, og så finne frem til en "Ikke følg"-knapp.

LES OGSÅ: Facebook lanserer bokmerkefunksjon

Nå har Facebook lagt denne funksjonaliteten inn i et eget innstillingsverktøy.

LETT Å GJØRE FRA MOBIL: Dette alternativet skal du nå ha i innstillingsmenyen din på Facebooks mobilapper. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


På mobilen finner du det ved å trykke på innstillingsmenyen (den med tre linjer), og så bla ned til «Administrer nyhetsoppdateringer».

Her får du listet opp alle venner, sider og grupper du følger. Så er det bare å bla deg nedover i listene, og velge hvem og hva du vil avfølge. Du trykker på den blå «Følger»-knappen for å avfølge noen.

Se etter den grå pila

I nyhetsstrømmen er det også mulig å trykke på den grå pila som dukker opp øverst til høyre for enkeltinnlegg for å skjule oppdateringer du ikke vil se.

Derfra kan du velge om du vil se færre oppdateringer fra den valgte personen/siden, eller avfølge dem fullstendig.

LES OGSÅ: Må jeg installere Facebook Messenger?

Ikke samme som å slette

VENN, MEN IKKE HELT: Så var det de irriterende Facebook-vennene som man ikke tør å slette. Eller kanskje det er mora di? Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Avfølging innebærer som nevnt ikke at du sletter personen som venn eller avliker siden.

Du vil imidlertid ikke lenger se innlegg fra de gjeldende personene eller sidene i nyhetsstrømmen din.

På denne måten kan du enkelt få kontroll over nyhetsstrømmen din igjen, og kanskje gjøre det til et mer oversiktlig og interessant sted for deg å bla gjennom

Dette uten å måtte gå til det drastiske skrittet ved å slette noen (et i-landsproblem mange utrolig nok sliter med).

Facebook håper naturlig nok det skal få deg til å besøke tjenesten oftere.

LES OGSÅ: Venner på Facebook, men ikke så venner i virkeligheten? Dette kan du gjøre

Nei, jeg angrer!

Hvis du angrer på at du har avfulgt en person eller side fra nyhetsstrømmen, er det selvsagt bare å gå tilbake til verktøyet for å følge den/det igjen.

Det nye innstillingsverktøyet skal være tilgjengelig for brukere på desktop og mobil allerede nå.

De nye innstillingene for å justere innhold i nyhetsstrømmen skal være tilgjengelig på desktop allerede nå, og blir tilgjengelig på mobil i løpet av de neste par ukene, ifølge Facebook.