<div xmlns:cc="http://creativecommons.org/ns#" about="http://www.flickr.com/photos/jwilde/3605428369/"><a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/jwilde/">http://www.flickr.com/photos/jwilde/</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">CC BY 2.0</a></div>
cc="http://creativecommons.org/ns#" about="http://www.flickr.com/photos/jwilde/3605428369/">http://www.flickr.com/photos/jwilde/ / CC BY 2.0
Vis mer

Ta Facebook-vennene dine på fersken

Neste gang noen avslutter vennskapet, får du beskjed.

Enkelte blir too much på Facebook, og vi er sikre på at de fleste har en eller flere i vennegjengen som man eeegentlig ikke har så veldig mye interesse av, og som blir masete, enten med overdrevent mange statusoppdateringer, quizer, Mafia Wars, eller hva det måtte være.

Til nå har det vært ganske lettvint å si opp et Facebook-vennskap. Alt du trenger å gjøre er å gå inn på friends-siden og krysse bort de du ikke lenger er så interessert i. Det kjekke er at vedkommende ikke får noe beskjed om at du har fjernet dem.

Men - de som har installert dagens lille godbit får beskjed når andre fjerner dem som venn på Facebook.

Les også: Pimp my Facebook

Greasemonkey-skript

Det lille Greasemonkey-skriptet heter Facebook Friends Checker og fungerer ved at den sjekker igjennom vennelisten din når du er logget på Facebook ved jevne mellomrom, og dersom det plutselig viser seg å være et avvik, får du opp et vindu som viser navnet på de som eventuelt har brutt vennskapet:

Vis mer


Slik installerer du

For å installere Facebook Friends Checker må du ha installert Greasemonkey (Firefox/IE) eller bruke Opera, som har innbakt støtte for slike skript.

Greasemonkey for Firefox
Greasemonkey for Internet Explorer

Installer og start om nettleseren (gjelder ikke Opera). Deretter kan du gå til Facebook Friends Checker og trykke på den grønne installknappen.

Les også: Facebook-triksene du ikke kunne

PS! Det skjer ingenting når du går inn på Facebook før du eventuelt mister noen venner.
PPS! Ingen får beskjed om du velger å bruke hide-funksjonen ved siden av en oppdatering i stedet for å bryte vennskapet.