Unsubscribr er en nettjeneste som lett melder deg av nyhetsbrevene du mottar i innboksen din.
Unsubscribr er en nettjeneste som lett melder deg av nyhetsbrevene du mottar i innboksen din.Vis mer

Stopp nyhetsbrev med Unsubsribr

Er innboksen din full av nyhetsbrev og annet vissvass?

I grenselandet mellom "ordenlig" epost og spam, finner vi nyhetsbrevene du ikke har bedt om.

Det kan være at du en gang ble med på en konkurranse, kjøpte et produkt eller lastet ned et program, hvorpå du for eksempel ukentlig eller månedlig mottar en epost om nyheter eller andre fristelser.

Og med årene kan det bli ganske mange av dem. I hvert fall i min innboks.

Rydder opp

Unsubscribr er en nettjeneste som tar sikte på å hjelpe deg med opprydningen. De fleste eposter av denne typen innholder nemlig informasjon om hvordan du kan melde deg av.

Slik åpner du epost-lenker med Gmail

Du logger ganske enkelt på tjenesten ved å gi den tilgang til Gmail-kontoen din (Yahoo-epost og me.com/mac.com er også støttet). Gratisversjonen scanner så alle eposter du har mottatt de siste fem dagene og finner ut hvilke av dem som er av nyhetsbrev-typen, og som du også kan melde deg av. Dernest er det bare å melde seg av tjenestene, én etter én.

Dersom nyhetsbrevet er laget slik at du melder deg av ved å sende en epost, går dette av seg selv. Hvis det er en lenke som må klikkes på, åpnes denne i en ny fane, og som regel inneholder denne bare en bekreftelse på at du er avmeldt, slik at du bare kan lukke den igjen.

Slik sikrer du eposten mot tyver og svindlere

Betal for mer

Som nevnt er det bare eposter fra de siste fem dagene som gås igjennom med gratisversjonen, og kun i innboks og søppelpostmappene. Betaler du $2 (engangsbeløp) får du tilgang til premium-utgaven, som sjekker epost med alle merkelapper fra siste 30 dager, og som i tillegg minner deg på å kjøre nye runder.

For å bruke tjenester som denne, krever det selvsagt at du stoler på den, siden du tross alt gir dem tilgang til all eposten din. På Unsubscribr sine FAQ-sider forklarer selskapet om sine sikkerhetsrutiner. Blant annet fjernes tilgangen til kontoen din dersom du logger ut (betalversjon) eller trykker finished (gratisversjon) når du er ferdig.