<b>EKSTRA ANGREFRIST</B>: På Google Drive og de andre populære nettlagringstjenestene, kan du gjenopprette slettede filer i 30 dager. Du kan også gå tilbake til tidligere versjoner av filer du har redigert.
EKSTRA ANGREFRIST: På Google Drive og de andre populære nettlagringstjenestene, kan du gjenopprette slettede filer i 30 dager. Du kan også gå tilbake til tidligere versjoner av filer du har redigert.Vis mer

Slik gjenoppretter du filene i nettskyen

Både OneDrive, Dropbox og Google Drive lar deg gjenopprette filer du har endret eller slettet. Her ser du hvordan!

De siste årene har mange av oss oppdaget fordelene med nettlagring. Den største er at du får tilgang til dokumenter, bilder, musikk og video - fra hvor som helst, og fra hvilket som helst nettbrett, smartmobil eller PC - så lenge du har tilgang til internett.

Du kan også enkelt dele innhold i mappene med andre. Samtidig slipper du å bekymre deg over at harddisker og lagringsmedier skal havne på avveie eller bli ødelagt, for alt ligger trygt lagret i nettskyen.

LES DEG OPP HER: Kom i gang med nettskyen

De tre store

EGEN MAPPE: Her ser du hvordan Dropbox og Onedrive plasserer seg i Utforsker. Alt du lagrer til disse mappene, blir kopiert til nettskyen. Vis mer


Tre av de mest populære nettskyløsningene er Dropbox, Drive fra Google og OneDrive fra Microsoft. De har mange likhetstrekk, og sørger i sin enkleste form for å kopiere innholdet som ligger i en spesiell mappe på datamaskinen til nettskyen og til andre datamaskiner du måtte knytte til tjenesten. I tillegg finnes apper til mobil og nettbrett, som blant annet lar deg laste opp bilder og video fra disse, og som også gir deg tilgang til alt du har lagret i nettskyen.

Listen over tilleggsfunksjoner er lang, og en av de mest nyttige er muligheten til å gjenopprette filer du har slettet. Ja, selv filer du har slettet fra papirkurven på PC-en, kan du senere gjenopprette om du skulle angre deg. Du har normalt 30 dager på deg til å gjøre det.

Ikke nok med det - alle de tre tjenestene tar også vare på de siste revisjonene av filene dine. Det betyr at hvis du jobber med et bilde i Photoshop eller en stiloppgave som du har redigert og lagret i flere omganger, kan du enkelt velge å gå tilbake til en tidligere versjon av bildet eller dokumentet hvis det skulle være nødvendig.

LES OGSÅ: Slik unngår du at OneDrive krymper

Slik gjør du det

Dropbox:
1. Logg deg inn på Dropbox på Dropbox.com.
2. Klikk på Slettede filer i menyen til venstre, og trykk Gjenopprett på filen du vil angre sletting på:

Vis mer


3. For å gå tilbake til en tidligere utgave av filen, høyreklikker du på den aktuelle og velger Tidligere versjoner:

Vis mer


4. Klikk på en av versjonene og velg Gjenopprett:

Vis mer


Google Drive:
1. Logg deg inn på Drive på Drive.google.com.

2. Klikk på Papirkurv i menyen til venstre, høyreklikk på filen du vil angre sletting på, og velg Gjenopprett:

Vis mer


3. For å gå tilbake til en tidligere utgave av filen, høyreklikker du på den aktuelle og velger Administrer versjoner:

Vis mer


4. Klikk på en av versjonene og velg Last ned eller Behold for alltid. Sistnevnte erstatter da den aktuelle filen:

Vis mer


Microsoft OneDrive:
1. Logg deg inn på OneDrive på Onedrive.com.

2. Klikk på Papirkurv i menyen til venstre, høyreklikk på filen du vil angre sletting på, og velg Gjenopprett:

Vis mer


3. For å gå tilbake til en tidligere utgave av filen, høyreklikker du på den aktuelle og velger Versjonslogg:

Vis mer


4. Hvis det er et Office-dokument du vil gjenopprette til en tidligere versjon, vil det nå åpnes i webutgaven av Office. Her kan du se de forskjellige versjonene ved å klikke på dem til venstre. Trykk deretter på Gjenopprett eller Last ned:

Vis mer


LES OGSÅ:
SAMLESIDE: Nettskyen
En halv million eposter i lomma