VEKK: Det kan bli vel mye mas om musikk på Facebook.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VEKK: Det kan bli vel mye mas om musikk på Facebook. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Slik fjerner du Spotify på Facebook

Fjern dine egne og dine venners oppdateringer.

Facebook og den svenske musikktjenesten Spotify har blitt perlevenner.

Da Facebook nylig røpet en rekke nyheter som rulles ut fortløpende, var enda tettere Spotify-integrasjon et av hovedpunktene. Faktisk må du nå ha Facebook-konto for å få en Spotify-konto, noe som får brukere til å rase, ifølge E24.

Vi har testet den nye Facebook-profilen - dette venter deg

Sammensveisingen fører blant annet til at du nå skal publisere hva du hører på, når du hører på det, slik at alle får se hvor utsøkt musikksmak du har.

Men det gigantene glemmer er at det fortsatt er noe som heter for mye informasjon.

Fjerne dine egne oppdateringer

Om du har koblet sammen Facebook og Spotify, og har mottatt oppdateringene som kreves, vil all musikk du spiller i Spotify publiseres fortløpende på Facebook når du er logget inn.

For å skåne vennene dine for det som må kalles Spotify-spam, bør du gjøre en kjapp innstilling i Spotify.

Gå inn i "Edit"-menyen og trykk "Preferences...". Under "Facebook"-kategorien kan du huke vekk haken ved siden av den noe kryptiske teksten "Get personal recommendations by sending music you play to Facebook's Open Graph".

Nå vil ikke lenger hver eneste låt du spiller dukke opp for vennene dine. Men du kan fortsatt få tilgang på spillelistene til Facebook-vennnene dine, akkurat som tidligere.

Her har Facebook-nyhetene nå blitt gjemt bort

Vil du fjerne enhver kobling mellom Facebook og Spotify trykker du bare på "Disconnect from Facebook".

SLIK: For å ikke dele alt du gjør lenger, huker du vekk denne haken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Fjerne andres oppdateringer

Da har du gjort din del av jobben for et mindre masete Facebook.

Men hva med alle vennene dine som fortsatt spyr ut den ene låten etter den andre?

Du kan jo for eksempel lenke til denne artikkelen, men nekter de fortsatt å høre er det bare å skjule Spotify-oppdateringene deres.

Finn en av oppdateringene du irriterer deg over i nyhetsstrømmen (ikke den nye "ticker-en"), og trykk på pilen øverst i høyre hjørne på oppdateringen. Fra menyen velger du "Skjul alt fra Spotify", og dermed har du nettopp skjult alt fra Spotify-brukerne. Både i nyhetsstrømmen og fra "ticker-en".

Man kan fortsatt dele spillelister og låter, ved å dele dem på samme måte som vanlige lenker.

Slik får du tilbake den gamle Facebook-chatten

SLIK: For å bli kvitt andres musikk-deling, gjør du dette valget i nyhetsstrømmen. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer


Eller trives du kanskje med musikkkjøret på Facebook? Si din mening under!