Vil du vite hvem som ser hva på Facebook, er redningen kun kort vei unna.
Vil du vite hvem som ser hva på Facebook, er redningen kun kort vei unna.Vis mer

Slik endrer du Facebook-innstillingene i en fei

Det som kunne ta noen minutter er nå gjort på et blunk.

Tidligere i dag skrev vi om Øystein, som hadde postet en Facebook-melding om at han hatet jobben sin uten å vite at meldingen kunne leses av absolutt alle.

I artikkelen tipset vi også om vår guide til å endre sikkerhetsinnstillingene, som tar deg igjennom prosessen trinn for trinn slik at du selv blir komfortabel med hva som deles med hvem.

Det skal imidlertid sies at det brått tar noen minutter å gå igjennom alle sikkerhetsinnstillingene. Det har nettstedet ReclaimPrivacy.org tatt følgende av, ved å lage en bookmarklet som gjør jobben for deg på et blunk.

Alt du trenger å gjøre er å navigere til nettsiden og dra bokmerket opp i bokmerkelinjen din:

Vis mer


Deretter logger du inn på Facebook og klikker på bokmerket du nettopp dro på plass. Da vises et vindu a la dette:

Vis mer


Som du ser får jeg raskt beskjed om at jeg fortsatt har aktivert instant personalization som gjør at jeg deler informasjon med tredjeparter så fort jeg besøker en nettside som er med på dette programmet (som f.eks. docs.com).

Jeg får også en snarvei til å deaktivere dette, noe du også vil få dersom det er andre deler av sikkerhetsinnstillingene dine som er mer liberale enn du kanskje ønsker.

Hvis du i tillegg vil spare tid, kan du bruke SaveFace-bookmarkleten på samme måte (dra den opp i lenkeverktøylinja, trykk når du er logget inn). Da settes alle innstillinger til "bare venner" på et blunk.

Så - hva venter du på? Hvis du synes det er ubehagelig å tenke på at alle kanskje kan lese det du skriver på Facebook, er det nok greit å sjekke hva du egentlig deler med hvem.