Sletting av sensitive data på USB minne?

Hei,
Innholdet på USB-minneplugg kan slettes ved å høyreklikke og velge "Format". Overskrives da hele innholdet slik at det ikke er mulig å finne igjen noen deler av innholdet?

Spørsmålet er aktuelt i forbindelse med å legge sensitive data på minneplugg, og trygghet om at innholdet er slettet for alltid og ikke kan gjenopprettes.

Mvh
Thorbjørn

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er riktig at vanlig sletting ikke sletter filene, men bare merker områdene som ledige for overskriving. Det tidligere innholdet kan så gjenfinnes så sant det ikke er overskrevet med nye data.

Hvis det er sensitive data, bør du formatere hele minnet. Det er to måter å formattere på, og du bør ikke velge den raskeste Quick format, siden den heller ikke sletter selve innholdet, men bare endrer i filallokeringstabellen.

Flere små nytteprogrammer, som f.eks. DirecorySnoop som er et av programmene vi har skrevet om i denne artikkelen, kan i tillegg til å gjenopprette ”slettede” filer ”viske ut” disker og filer ved å overskrive innholdet, noe som gir enda bedre sikkerhet.

Harddisker og andre magnetiske media er det mulig å finne tidligere data på, ved å gå løs på deres ”magnetiske historie” med avansert spesialutstyr i laboratorier. Men lagring basert på Flash-minneceller som i USB-disker har ikke noen slik historikk.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar