Seks-i-ett fra Samsung

NYHET: Ikke nok med bare kamera? Samsung lanserer nå et apparat som kan mye mer enn bare å ta bilder.

Det er ikke rent få brukere der ute som ønsker seg produkter som kan gjøre flere ting på en gang. For eksempel et kamera som kan fungere som MP3-spiller.

Samsungs nye VP-MS11 er nå også først og fremst et digitalkamera, med oppløsning på 5,25 megapiksel, tre ganger optisk zoom, makrofunksjon, diverse spesialeffekter, muligheter for å justere hvitbalanse, eksponering og så videre.

Kameraet har 128 MB med minne innebygd, og plass til microSD-minnekort. Det har 2.5 tommers LCD-skjerm, et funksjonsratt som gjør det lett å bytte mellom de forskjellige mulighetene, og det har et pent utseende.


Men hva med de andre funksjonene? Det at kameraet kan ta opp video er ingen sjokk, det kan de aller fleste. Ved opptak spilles filmklippene inn i mpeg-4-format med 720x576-oppløsning. Hvis du bare bruker det innebygde minnet er det imidlertid bare tid til 11 minutters opptak, så minnekort er mer enn anbefalt.

Muligheter for MP3-avspilling er altså også bygd inn, og du kan justere lyden med en equalizer. Hodetelefoner følger med i pakken.

Du kan også bruke enheten som webkamera, og spille inn stemme gjennom den innebygde mikrofonen.

Til slutt fungerer den også som en ekstern harddisk.

VP-MS11 vil koste rundt 3.500 kroner og lanseres i løpet av februar.