Ny, kompakt Canon Digital IXUS i

Canon henvender seg til de som ikke synes estetikk bare er viktig, men avgjørende, når de lanserer nye Canon Digital IXUS i, det minste kameraet i IXUS-serien så langt.

IXUS-serien er omfattende, og det har alltid vært lagt vekt på kompakt format og elegant design, i kombinasjon med de beste tekniske løsningene som til en hver tid har vært tilgjengelig i mikroklassen.

Med den nye IXUS-modellen blir det enda lettere å ta med seg digitalkameraet over alt, og det skal i følge Canon vekke oppmerksomhet både fra kjennere av teknikk og design, uansett kjønn...

Smart teknikk

Kameraet er proppet med den siste teknikken fra Canon. En spesialutgave av DIGIC-prosessoren (Digital Image Core) bearbeider informasjonen fra bildesensoren, og justerer hvitbalanse og fargenøyaktighet, som skal gi naturtro farger selv under vanskelige forhold og med en uerfaren fotograf. IXUS-serien er beregnet på de som ikke vil bruke mye tid verken på innstillinger eller etterarbeide ved PCen.


Canon har også utviklet en teknikk de kaller iSAPS, som analyserer motivet og gjør intelligente valg av innstillinger for fokusering og eksponering. Med QuickShot-funksjonen skal kameraet ha blitt svært raskt, og gjør det mulig å gjøre ganske spontan fotografering, med nærmest umiddelbar utløsning av lukkeren.

Spesifikasjoner

Digital IXUS i har 4 megapiksels oppløsning, veier 100 gram, tar opptil 180 sekunders videosekvenser og har 5,7 X digital zoom. 32 MB SD-kort følger også med. Det finnes også et undervannshus som tilleggsutstyr, som både tåler dybder ned til 3 meter og også beskytter kameraet mot andre elementer enn vann.

IXUS i støtter også PictBridge, som lar deg koble til og skrive ut bilder direkte på en hver fotoskriver som er kompatibel med denne standarden - uten bruk av PC.

Kameraet leveres i fire forskjellige farger: Perlehvit, klassisk bronse, platina sølv eller pianosvart.

Prisen antydes å ville ligge på 4 030 kroner, og kameraet vil være i salg fra slutten av oktober.