Kjenner du igjen denne fra Facebook?
Kjenner du igjen denne fra Facebook?Vis mer

Nei, du kan ikke se hvem som har sett Facebook-profilen din

Mange biter på, men alt de oppnår er å gi fra seg en haug av personlig informasjon til uvedkommende.

De siste ukene ser det ut til at "Min profil viewer" sprer seg som en farsott blant norske Facebook-brukere. Applikasjonen hevder å kunne vise de ti vennene som besøker profilen din mest, og er naturligvis fristende å prøve ut for den nysgjerrige.

Men. Vi har sagt det før, og vi sier det igjen:

Ingen Facebook-apper kan se hvem som besøker profilen din. Den informasjonen deler ikke Facebook med tredjepart.

Dette skjer når du trykker

Når en av dine Facebook-venner har brukt applikasjonen, poster den et innlegg fra vedkommende med en liste over ti av vennene og hvor ofte de har besøkt den aktuelle profilen (som bare er tøys).

Via en lenke kan du prøve selv, og da må du først godkjenne appens tilganger.

La oss først se hva skaperne kan hente ut av informasjon:

Vis mer


Ved å godkjenne denne appens rettighetsforespørsler gir du den altså masse informasjon om deg selv. Du lar den også få tilgang til alle bilder du har postet (som skaperne godt kan hente ut og bruke til hva de måtte ønske) og kan også poste på dine vegne.

Det gjør den også – så fort du kjører applikasjonen poster den tilsvarende som det du ser i toppen av artikkelen.

Men – det trenger ikke å begrense seg til det. Skaperne kan bruke disse rettighetene som de vil senere; for eksempel ved å poste andre spam-lenker på dine vegne.

Har du bitt på?

Er du blant de som har gått på? I så fall anbefaler vi deg følgende:

1. Fjern applikasjonens rettigheter. Dette gjør du på applikasjonsinnstillingene. Der ser du alle apps som har tilgang til din Facebook-profil, så kanskje vil du gå over listen og fjerne andre også.

Les også: Hvem har tilgang til kontoen din?

2. Fjern det applikasjonen har postet på veggen din. Dette gjør du ved å finne den aktuelle boksen, trykke på "rediger"-ikonet øverst til høyre og velge "slett".

Fjernet fra Facebook

Den aktuelle applikasjonen har blitt fjernet av Facebook etter at denne artikkelen ble påbegynt. Vi valgte allikevel å publisere artikkelen som et lite varsko til neste gang en slik sprer seg på Facebook.

Det er sikkert ikke siste gang.