Når du leser en Facebook-melding ser motparten at du har lest den. Det er det mulig å komme seg unna.
Når du leser en Facebook-melding ser motparten at du har lest den. Det er det mulig å komme seg unna.Vis mer

Les Facebook-meldinger uten å bli sett

Lei av at de andre kan se at du har sett en melding på Facebook?

For mange er Facebook-meldinger blitt den foretrukne kanalen for å kommunisere elektronisk med venner og kjente.

Dog er det én ting ikke alle er så fan av: At motparten får beskjed om at du har lest en melding. Dette er det heller ikke mulig å deaktivere via Facebook-innstillingene.

Les også: Se alt du har gjort på Facebook

Chrome-utvidelse

Hvis du bruker Chrome, finnes utvidelsen FB unseen. Når denne utvidelsen er aktivert, kan du lese meldinger du får på Facebook uten at motparten ser at du har sett meldingen.

Oppdatert november 2016: FB Unseen er ikke lenger tilgjengelig, men FB Chat Privacy ser ut til å gjøre samme nytten.

I tillegg kan du også krysse av om du ikke vil at motparten skal se at du holder på å skrive. Disse innstillingene gjør du ved å gå til verktøy, utvidelser og alternativer for utvidelsen.

Utvidelsen fungerer ved å blokkere «lest»-funksjonen på Facebook. Ulempen er imidlertid at meldingen da heller ikke blir markert som lest for din del, slik at det fortsatt ser ut som om du har uleste meldinger i den aktuelle tråden.

Les også: Slik fjerner du «private meldinger» på tidslinjen

Fungerer bare i «boksen»

NB! Dette gjelder bare når du bruker «chat-boksen», altså ved å trykke på et navn i chat-kolonnen til høyre. Dersom du åpner hele meldingstråden (via varselet eller meldinger-fanen), blir meldingen markert som lest.

Bruker du en annen nettleser, kan du installere Greasemonkey-skriptet Facebook stealth, som skal fungere på samme måte (vi har kun testet Chrome-utvidelsen omtalt).