Facebook: Hvem kan se innleggene mine?

Lenge siden du sjekket hva ukjente kan se på din Facebook-profil?

Ønsker du å holde det du poster privat, kan det være greit med en sjekk. Se hvordan i videoen over!

Jo flere funksjoner som kommer på Facebook, jo større grunn får du til å følge med på hva som ligger ute.

Vi har tidligere skrevet om Blant annet kan det være greit å klikke deg inn fra tid til annen, for å sjekke hva som faktisk ligger ute offentlig av det du har lagt ut på din profil.

Hvordan du går fram ser du i videoen øverst.

LES OGSÅ: Falske Facebook-konkurranser er Norges nye folkesykdom

FORT GJORT: I løpet av få minutter kan du enkelt sjekke hvem som kan se innleggene dine på Facebook. Vis mer

Slik sjekker du Facebook-profilen din

Når du bruker en datamaskin, er det rimelig enkelt å få oversikt over hva som er offentlig på din profil. Her er en kjapp, liten guide:

1. Trykk på den lille hengelåsen helt øverst til høyre på oppgavelinjen på Facebook.

2. Velg «Hvem kan se tingene mine?».

3. Velg deretter «Hva kan andre personer se på tidslinjen min?».

4. Trykk på «Vis som».

5. Se over profilen din. Du vil nå få opp en oversikt over hvordan profilen din ser ut for alle du ikke er venn med på Facebook - altså alle innlegg som ligger ute så alle kan se dem.

Du vil få opp denne beskjeden: «Slik ser tidslinjen din ut for: Offentlig».

6. Trykk på innleggene eller bildene du ønsker kun skal være synlig for dine venner, eller deg selv. Deretter trykker du på den lille globusen til høyre for innlegget, og velger «Venner».

7. Gjenta denne prosessen med alle innleggene du ønsker skal være private.

8. Gjenta for sikkerhets skyld også punkt 1-4 for å være sikker på at du har fått med alt.

Du kan ikke skjule forsidebildet på Facebook

Selv om det er mye du kan skjule for offentligheten på Facebook, er det et par ting det kan være greit å være klar over at alle kan se uansett.

For eksempel kan du ikke gjøre forsidebildet som er synlig på profilen din privat, men kun de bildene du har brukt som forsidebilde tidligere. Det vil altså si at alle du ikke kjenner også kan lese kommentarene under dette forsidebildet.

I tillegg vil alt du legger inn under «Presentasjon» være offentlig. Uansett om det er snakk om bilder eller hvor du jobber. Men her har du mulighet til ikke å fylle ut noe som helst hvis du ikke ønsker å dele denne informasjonen med alle.

LES OGSÅ:

Slik bruker du den hemmelige funksjonen i Facebook Messenger

Derfor bør du holde deg unna personlighetstester på Facebook

Slik blokkerer du plagsomme oppringninger