<strong>ALT:</strong> Facebook har en funksjon som lar deg laste ned alt du noen gang har bidratt med. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ALT: Facebook har en funksjon som lar deg laste ned alt du noen gang har bidratt med. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Last ned alt du har postet på Facebook

Alt som skal til er å trykke på knappen.

I år er det 10 år siden Facebook ble lansert. Riktignok var verdens mest populære sosiale nettverk kun tilgjengelig på amerikanske universiteter i begynnelsen, og åpnet ikke dørene for resten av verden før høsten 2006; altså for snaue åtte år siden.

Har du vært med siden den gang, har du muligens lagt igjen et hav av informasjon i form av både bilder, statusoppdateringer, lenker og mer til.

Er dette informasjon du kunne tenke deg å ta vare på? I så fall skal du vite at det er mulig å laste ned alt du noengang har lagt inn på Facebook.

Les også: Reis tilbake i tid med Timehop

Slik gjør du

Alt du trenger å gjøre er å gå til innstillinger-siden (også tilgjengelig fra den lille trekanten øverst i høyre hjørnet på PC-utgaven) og trykke på lenka som angitt under:

HER: På innstillinger-siden finner du lenka for å laste ned Facebook-profilen din. Vis mer


I det neste skjermbildet er det så bare å trykke på den grønne knappen, angi passordet sitt nok en gang og så vente noen minutter før nedlastingen er klar. Da jeg testet, tok det fem minutter fra jeg startet til jeg fikk en epost med en nedlastingslenke, men dette kan nok variere i forhold til hvor mye innhlod du har lagt igjen hos Facebook.

RYDDIG: Når du åpner fila etter å ha lastet ned, kan du bla rundt i innholdet du har bidratt med. Vis mer


Fila du laster ned er i .zip-format, som du pakker ut på PC-en. Dernest dobbeltklikker du på fila index.htm for å åpne arkivet i nettleseren.

Les også: Fem nye Facebook-funksjoner som kommer snart

Bilder, meldinger, arrangementer …

Her får du en drøss av informasjon – både dine personalia, bilder og videoer du har lastet opp, arrangementer du har blitt invitert til, meldinger … ja, til og med annonser du har klikket på er med i den store oversikten. I «venner»-oversikten kan du dessuten se venner du har slettet eller motsatt. Kanskje ligger det noen overraskelser der.

Kjekt å ta vare på, kanskje – man kan jo brått oppleve å miste tilgang til kontoen sin, eller at man en dag bestemmer seg for å ta seg en pause fra Facebook og heller leke ute i sola.