GLEMT Å LOGGE AV? Heldigvis er det mange nettjenester som lar deg logge av andre maskiner. Foto: racorn / Shutterstock / NTB Scanpix
GLEMT Å LOGGE AV? Heldigvis er det mange nettjenester som lar deg logge av andre maskiner. Foto: racorn / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Logg ut andre fra din konto

Kjekt når du tror andre bruker kontoen din

Logget deg på Spotify på fest og glemt å logge av igjen?

Med årene har det blitt langt mer vanlig å betale for nettjenester, enten det dreier seg om Spotify, Netflix, TV2 Sumo eller hva det måtte være.

Derfor er det også mange som låner bort kontoen sin til andre; for eksempel om man kommer på en fest der arrangøren ikke betaler for Spotify eller lignende.

Men hva om du har glemt å logge ut? Det kan fort være irriterende at andre har tilgang til din konto; særlig på tjenester som kun tillater én bruker av gangen.

Her har du fremgangsmåten for å logge deg ut fra andre enheter på en rekke populære nettjenester:

Spotify

Kun én kan bruke en Spotify-konto av gangen, så om du er logget på flere steder, vil musikken settes på pause om man begynner å spille fra et annet sted der man er logget på.

Spotify lar deg logge ut alle enheter via webgrensesnittet. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

For å logge ut alle steder, gå til kontosiden din i en nettleser (logg inn først om nødvendig) og klikk på sign out everywhere. Det gjør selvsagt at du må logge på på nytt på mobilen, nettbrettet og andre enheter du disponerer, men du slipper i det minste gratispassasjerene.

Merk at du selvsagt bør endre passordet dersom du også har gitt bort det.

LES OGSÅ: Slik bruker du Spotifys familieabonnement

Netflix

Standardabonnementet til Netflix lar deg strømme to steder på likt, mens du får fire samtidige enheter om du har det dyreste abonnementet med 4K-støtte.

Netflix lar deg logge av på alle enheter, men opplyser om at det kan ta inntil åtte timer. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

denne siden kan du logge ut fra alle enheter som er koblet til kontoen din. Netflix oppgir dog at det kan ta inntil åtte timer før endringene trer i kraft.

TV2 Sumo

Her er det ikke like lett å logge ut andre. Inntil fem enheter kan være koblet til den samme Sumo-kontoen, men bare én kan brukes av gangen.

enheter-siden kan du se hvilke enheter som er logget på din profil, men de vises kun dersom de har vært brukt til å spille av visse typer innhold, som amerikanske serier og lignende. På listen der kan du bytte ut én enhet per 30 dager.

Kanskje kan det fungere å endre passordet på kontoen, men vi avventer svar fra TV2 Sumo på det punktet.

Gmail/Google

Logget deg på en annen PC for å sjekke e-post og usikker på om du husket å logge deg ut igjen?

Google har oversiktlig liste over enheter som er koblet til kontoen din, der du for hver enkelt kan fjerne tilgangen. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

enheter-siden ser du ei liste over alle enheter der du har logget på, og så er det bare å trykke på en enhet og deretter på den røde fjern-knappen for å logge av der.

Facebook

Facebook-kontoen er det greit å ha god kontroll over, så for å sjekke hvor du er logget på her, kan du gå inn på kontoinnstillinger-sikkerhet-hvor du er innlogget.

På Facebook finner du listen over enheter under sikkerhet og «hvor du er innlogget», som anvist over. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Da får du ei liste over alle enheter der du kan logge av enkelte, eller bare logge av overalt ved å velge «avslutt all aktivitet».

LES OGSÅ: Dette kan alle lese om deg på Facebook

Steam

Har du brukt Steam-kontoen din på en annen maskin kan det også være greit å påse at du husket å logge ut.

Steam tilbyr tofaktorautentisering (Steam guard) og lar deg også fjerne tilgangen for alle andre enheter enn den du bruker akkurat nå. Skjermdump: Kirsti Østvang Vis mer

Dette gjør du på denne siden (som du ellers kommer til via konto, behandle Steam Guard); da ved å trykke på knappen der det står fjern tilgang for alle andre enheter.

Dropbox

Dropbox har en side under settings, security som lar deg se alle enheter som er koblet på kontoen, enten det er en nettleser eller en enhet som er «linket»; altså der du typisk har lastet ned appen og logget deg på.

Dropbox har også full oversikt over enheter og nettlesere som er logget på kontoen din. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Her kan du enkelt krysse vekk de som ikke lenger skal ha tilgang, som anvist med de oransje pilene over.

Det finnes selvsagt langt flere tjenester med denne muligheten, men som du ser er fremgangsmåten stort sett den samme, der som regel finner muligheten i konto-/sikkerhetsinnstillingene.

LES OGSÅ:
Slik bruker du flere Instagram-kontoer på samme telefon
Hva skjer med Facebook-kontoen når noen dør?
Sikre nettkonti med tofaktorautentisering