Hører ikke MIDI-lyd i gammelt spill

Hei,
Jeg har nettopp gravd frem et gammelt dataspill som jeg ikke har spillt på lenge. Etter spillet er installert virker alt å være bra. Men når jeg åpner spillet får jeg frem beskjeden: "Drivrutinen for å spille opp MIDI-filer kan ikke spores i din datamaskin".

Er det noe jeg må fikse på? Noen instillinger som ikke er slått på? Lydkortet mitt heter forresten SigmaTel High Definition Audio CODEC.

Hilsen Remi.

Datadoktoren svarer

Hei ,

Aller først: Har du satt spillet til å kjøre i kompatibilitetsmodus? Dette gjør du ved å finne *.exe-filen til spillet, høyreklikke, og velge Windows 95 kompatibilitetsmodus.

Vis mer


Hvis dette ikke fungerer, er det mest sannsynlige at det gamle spillet er så gammelt at det forventer at MIDI-enheten det forsøker å bruke ikke finnes.

I gamle dager, før PCI-kort og plug&play, var MIDI-delen av lydkortet fast innstilt på ISA IRQ2/9 (det var egentlig 2 IRQ-brikker med 8 linjer, hvor den første var lenket til #2 på den første).

Vis mer


På dagens PCer er ikke den emulerte MIDI-lyddelen på IRQ2, men gjerne på IRQ10. Og IRQ2 kan du ikke sette den til å bruke i Device Manager.

Du kan også sjekke ut DOSBox, som er en DOS-emulator for bl.a. gamle spill

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar