Ved å endre personvernsinnstillingene, kan du beskytte deg mot Facebooks nye ansiktsgjenkjenningsfunksjonen.
Ved å endre personvernsinnstillingene, kan du beskytte deg mot Facebooks nye ansiktsgjenkjenningsfunksjonen.Vis mer

Hindre Facebook å kjenne deg igjen

Nå har Facebook teknologien til automatisk å kjenne deg igjen på bilder – slik beskytter du deg.

Forrige måned skrev vi om fotoappen KLIK, som automatisk klarte å gjenkjenne hvem du var i ferd med å ta bilde av, så lenge de var venn med deg på Facebook.

Og forleden dag kjøpte Facebook like gjerne opp hele Face.com, som står bak nevnte fotoapplikasjon.

Det betyr at vi straks kan forvente oss at bilder som blir postet på Facebook automatisk blir analysert av Facebook, der den som laster opp bildet får opp forslag til hvem som er på bildet. Ja, kanskje kan bildene tagges helt automatisk dersom ansiktsgjenkjenningen er sikker nok.

Dette kan du imidlertid reservere deg mot, slik at ikke navnet ditt dukker opp som forslag når noen laster opp bilde av deg.

Vis mer


Slik gjør du det

Som vanlig er det i personverninnstillinger du justerer slike ting. Trykk på pila øverst til høyre, og deretter på personverninnstillingene.

Dernest redigerer du innstillingene for tidslinje og tagging og får da opp følgende:

Les også: Tenk på dette når du kommenterer offentlige Facebook-innlegg

Vis mer


Det nederste valget er altså det som er aktuelt denne gangen, men det kan også være verdt å ta en titt på de andre om ikke du har gjort det tidligere. Velger du ingen i stedet for venner på den nederste linjen, vil altså ikke navnet ditt sprette opp som navneforslag når noen tar bilder av deg i fremtiden.

Les også: Slik stopper du Facebook-kontoen fra å poste av seg selv

Likte du saken? Da håper vi at du vil like DinSide.no på Facebook: