Sikker på at du har logget ut fra Facebook? Både fra PC og mobiltelefon kan du logge deg ut på en annen maskin.
Sikker på at du har logget ut fra Facebook? Både fra PC og mobiltelefon kan du logge deg ut på en annen maskin.Vis mer

Glemt å logge deg av Facebook?

Slik hindrer du at noen misbruker Facebook-kontoen din.

Mange har brent seg på ikke å logge ut fra Facebook fra en PC de deler med andre – det være seg på besøk hos en kompis eller på biblioteket.

Dermed kan hvem som helst opptre som deg – for eksempel ved å lese igjennom alle meldingene dine eller poste en statusoppdatering; en såkalt facerape, som det heter på populærspråket.

Og det er jo i beste fall litt flaut, i verste fall ganske utålelig.

Heldigvis finnes muligheten for å logge ut andre enheter som er koblet til Facebook-profilen din. Det er kjekt ikke bare når du har glemt å logge ut på datasalen, men også dersom mobiltelefonen din skulle bli stjålet, for eksempel – i hvert fall om du ikke har beskyttet den med en sikkerhetskode.

Fremgangsmåten er slett ikke vanskelig, og det kan gjøres både fra PC og mobiltelefon.

Slik gjør du det - på PC-en

Du logger ganske enkelt på Facebook, trykker på pila øverst til høyre og velger kontoinnstillinger og sikkerhet. Da kommer du hit:

Vis mer


Som du ser i den oransje ringen er jeg her logget på Facebook fra tretten enheter, og ved å trykke "rediger" får man så opp mer informasjon om hver enhet – hvilket operativsystem den kjører og hvor den befinner seg i verden.

For hver enhet kan man så trykke avslutt aktivitet, og så blir enheten logget ut fra Facebook-kontoen slik at passordet må oppgis på nytt.

Skroll menyen helt i bunnen til du kommer til "account". Derfra kan du logge ut andre maskiner. Vis mer


Slik gjør du det - på mobiltelefon

Både på iOS og Android kan du gjøre det samme – det er kanskje enda mer praktisk, siden du da allerede på bussen hjemover kan logge ut sesjonen du glemte da du var på besøk.

Du finner det samme sted – åpne menyen ved å trykke på menyknappen øverst til venstre. Skroll den så nedover til account og velg account settings.

Derfra velger du så security og active sessions, hvorpå du kan logge ut de ønskede enhetene ved å trykke på den respektive knappen.

Kanskje er det greit å gå over lista allerede nå?