<strong>SKJULT FUNKSJON:</strong> Chrome lar seg bruke med forskjellige brukerprofiler. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
SKJULT FUNKSJON: Chrome lar seg bruke med forskjellige brukerprofiler. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Flere brukere i Chrome

Slik skiller du mellom ditt og de andres innhold.

En kjekk ting med Chromebook-maskiner er at man logger seg på maskinen med Google-kontoen sin, slik at man dermed får tilgang til sin egen surfehistorikk, bokmerker, eventuelle lagrede passord, utvidelser og så videre.

TEMA: CHROMEBOOK

Men visste du at Google også har bakt inn denne funksjonaliteten i sin nettleser, Google Chrome? Riktignok er ikke dette en funksjon som er aktivert som standard, med via et lite triks kan du slå på funksjonen slik at du og de andre i husstanden kan logge seg på nettleseren med ulike konti, og dermed skjule surfehistorikk, bokmerker og lignende fra hverandre.

Slik slår du på funksjonen

Du må altså bruke Chrome for å få til dette trikset, noe 37 prosent av Dinsides PC-lesere gjør. Alt du trenger å gjøre er å peke nettleseren din til chrome://flags og bla ned til «Aktiver et nytt profiladministrasjons-system».

(Det har dessverre ingen hensikt å lenke til denne siden, siden disse ikke lar seg trykke på i chrome, men alternativt kan du kopiere følgende og lime inn i adressefeltet: chrome://flags/#enable-new-profile-management)

Dernest trykker du på «aktiver»-lenka, og til slutt må du starte nettleseren på nytt. Dette er mulig både på Windows, Mac og Linux.

Les også: Advarer deg før du trykker på skumle lenker

Se øverst til høyre

BRUKERPROFILER: Via et «skjult» valg i Chrome kan du aktivere brukerprofiler slik at din surfeaktivitet skjules for andre. Vis mer


Til høyre på tittellinjen finner du så en ny nedtrekksliste du kan trykke på. Der finner du brukeren du er logget inn med, som du også kan gi et nytt navn ved å trykke på blyant-ikonet som dukker opp når du holder muspekeren over brukernavnet.

Herfra kan du også låse nettleseren ved å trykke på hengelåsen. Da lukkes ditt innhold, og neste bruker må logge på med sin konto eller bruke gjestekontoen i nettleseren. Når du skal bruke nettleseren, taster du inn Google-passordet, og så blir fanene du hadde åpne gjenopprettet.

Merk dog at dette ikke skjer automatisk dersom du avslutter nettleseren eller låser datamaskinen.

Les også: Surf billigere med Chrome på mobil

Hver bruker med egen konto

Dersom noen andre enn deg logger seg på, får de opp en nettleser med sine innstillinger.

Altså vil ikke din nettleserhistorikk vises for andre; ei heller bokmerker, lagrede passord og den slags.

Logger man på med Google-kontoen sin, blir bokmerker, historikk etc. synkronisert på tvers av alle enheter der man er logget på med Google-kontoen sin