Den nye Facebook-funksjonen har blitt rullet ut i det stille.
Den nye Facebook-funksjonen har blitt rullet ut i det stille.Vis mer

Facebook innfører ansiktsgjenkjenning

Bilder du laster opp blir tagget automatisk.

Etter flere måneders testperiode på et begrenset utvalg brukere i USA, har Facebook nå rullet ut en ny bildeløsning som gjør det enklere å tagge bildene du laster opp.

Løsningen fungerer ganske enkelt slik: Du laster opp bilder som før. Hvis personen(e) på bildet er blant dine venner og gjenkjennes av Facebook, foreslås navnetagger automatisk.

Hvis du godtar taggene, vil vedkommende på bildet bli varslet, slik de alltid har blitt. Men tidligere var tagging av bilder på Facebook en manuell prosess.

Les også: Last ned bilder fra Facebook

Forenkler tagging og deling

- Hver dag legger brukerne mer enn 100 millioner tagger på bilder manuelt. Målet med funksjonen er å gjøre tagging og deling av bilder mye enklere, skriver selskapet i sin offisielle blogg.

Den nye funksjonen var imidlertid ikke annonsert på forhånd, og er altså aktivert som standard. Dette har Facebook fått kritikk for i USA. Facebook har tatt selvkritikk på at de ikke har informert brukerne om endringen i forkant av utrullingen, skriver Financial Times, men understreker at de er overbeviste om at dette vil bli godt mottatt av brukerne.

Den nye funksjonen er aktivert som standard, men er mulig å skru av ved å gå inn på Brukerkonto - Personverninnstillinger, og Tilpass innstillinger. Under seksjonen "Ting andre deler" trykker du Endre innstillinger på punktet "Foreslå bilder av meg til venner":

Det er mulig å skru av funksjonen, hvis du ikke ønsker at vennene dine skal tagge bildene av deg automatisk. Men de kan fortsatt gjøre det manuelt. Vis mer


Det er imidlertid foreløpig ikke mulig å hindre venner i å tagge deg i bilder, men du kan fjerne taggene i ettertid.

Les også: Bestem hvem som får se Facebook-oppdateringene dine