Vis mer

Få hjelp fra venner når Facebook-kontoen hackes

Ny sikkerhetsfunksjon skal gjøre det enkelt å få tilgang igjen.

Neste gang du blir sperret ute av Facebook-kontoen din, kan dine aller nærmeste komme deg til unnsetning.

Facebook har nå lansert en ny sikkerhetsfunksjon kalt "Trusted Contacts" - "Betrodde kontakter" på norsk - som lar deg velge ut mellom tre til fem personer som kan hjelpe deg å få tilgang dersom du glemmer passordet eller blir hacket.

Dersom det uheldige skulle inntreffe, vil Facebook sende en separat sikkerhetskode til hver kontakt du har oppført som du kan bruke for å komme inn på kontoen din igjen. Du trenger imidlertid minst tre koder for å gjøre det, så det er sikkert lurt å velge maks antall kontakter.

Funksjonen er en videreføring av "Trusted Friends", som Facebook begynte å teste i 2011.

Vis mer

Slik ser det ut når du skal velge kontakter:

Vis mer

Og her er beskjeden en av de betrodde kontaktene dine får:

Les også: Slik hindrer du at noen misbruker Facebook-kontoen din

Kan du stole på dine venner?

Facebook anbefaler selvsagt brukere om å bare velge personer du stoler helt og holdent på til å være en Trusted Contact. Det kan være foreldre, søsken, en bedre halvdel, eller som de selv skriver: "En person du ville stolt på med en ekstranøkkel til huset ditt."

Selv om du gjør det, er ikke funksjonen nødvendigvis 100% sikker. Tre av dine venner kan enkelt gå sammen om å bruke sine koder for å komme seg inn på kontoen din uten at du vet om det. Eller så kan noen andre legge til tre fiktive personer og lure deg på den måten.

Facebook tilbyr også andre måter å sikre kontoen sin på, deriblant er det mulig å oppgi telefonnumer slik at nettsamfunnet sender deg en kode via sms.

For å sette opp Trusted Contacts, må du gå til siden for sikkerhetsinnstillinger på Facebook.

NB: Foreløpig er ikke versjonen rullet ut på norsk enda, men du kan få den allerede nå ved å bytte til engelsk språk. Etter at funksjonen er aktivert er det bare å bytte tilbake igjen.

Les også: Stopp Facebook-kontoen fra å poste av seg selv