Har du glemt å logge av Facebook? Nå kan du logget ut fra andre maskiner. Foto: PER ERVLAND
Har du glemt å logge av Facebook? Nå kan du logget ut fra andre maskiner. Foto: PER ERVLANDVis mer

Er andre logget på Facebook-kontoen din?

Logg ut andre Facebook-sesjoner, om du så glemte det før du dro fra datasalen.

Glemmer du å logge deg ut fra en offentlig tilgjengelig PC, kan det gi uante konsekvenser.

Til og med klassekamerater være morsomme nok til å finne på ting som å sende epost fra din konto, poste på Facebook eller andre ting uten at du selv er klar over det.

Selv ble jeg en gang offer for denne tabben og fikk bash-scriptet mitt påført en linje som ventet ett sekund hver gang jeg logget inn med telnet; hvorpå det stadig gikk tregere og tregere å logge på uten at jeg kunne skjønne hvorfor.

Lyst til å være rampete?
Lur kolleger og venner

Uskyldige spøker er én ting - å glemme å logge ut fra offentlig tilgjengelige maskiner kan selvsagt også påføre deg langt mer alvorlige konsekvenser enn et par tjuvtriks. På Facebook har enkelte mye privat de ikke nødvendigvis vil dele med alle.

Vis mer


Se hvem som er logget på Facebook-kontoen din

I fjor høst introduserte Facebook muligheten til å se hvilke klienter som er logget inn på din Facebook-konto, altså på samme måte som i Gmail.

Denne funksjonen finner du under brukerkonto=>kontoinnstillinger=>brukerkonto-sikkerhet:

Vis mer


Som du ser kan du få tilsendt en SMS hver gang en ny maskin logger på kontoen din (har vært der en stund), men det er også mulig å se en liste over klienter som er logget på. Fra denne menyen kan du også logge ut andre klienter, så har du glemt å logge av på jobbmaskinen, kan du drepe sesjonen ved å klikke på aktuell lenke.

PS! Android-telefoner ser ut til å bli identifisert som Opera på Windows XP, forresten ...

Den er nå også mulig å gjøre påloggingen til Facebook kryptert. Ved hjelp av den såkalte https-protokollen er du bedre beskyttet mot mot uvedkommende, ikke minst når du logger deg på Facebook på nettkaféer eller andre steder hvor en deler nettforbindelsen med andre.
Slik gjør du påloggingen sikker.

Kan du se hvem som besøker Facebook-profilen din?

Denne artikkelen ble første gang publisert 6. oktober i fjor.