FACEBOOK: Uansett hva du mener er plagsomt på Facebook, kan du enkelt slippe unna. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.
FACEBOOK: Uansett hva du mener er plagsomt på Facebook, kan du enkelt slippe unna. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke.Vis mer

Facebook: Slik fjerner du venner

Du kan enkelt skjule innlegg på Facebook - uten å fjerne den som irriterer deg som venn

Men du kan også sørge for at du ser mer fra noen venner, enn fra andre. Se video nede i saken!

I tillegg til å sjekke hvilke innlegg ukjente kan se på din Facebook-profil, kan du i veldig stor grad selv styre hva som dukker opp i nyhetsstrømmen din på Facebook.

Har du for eksempel en venn som legger ut bilder eller statuser du strengt tatt ikke ønsker å se, finnes det en løsning som gjør at du kan slippe disse - uten å fornærme vennen din ved å slette den helt fra Facebook.

Du har flere muligheter

I utgangspunktet har du tre alternativer:

  1. Du kan slette personen.
  2. Du kan skjule personens innlegg, og derfor også få opp mindre fra denne personen i nyhetsstrømmen din.
  3. Du kan slutte å følge personen, men forbli venn med den du ikke ønsker å se oppdateringer fra.

Slik sletter du noen som venn

For å slette noen som venn på Facebook, må du trykke deg inn på personens profil. Deretter må du trykke på «Venner» og velge «Fjern som venn». Vipps, har du én venn mindre på Facebook.

Vil du ikke gå så dramatisk til verks, har du som nevnt altså to andre alternativer.

I disse tilfellene kan du velge et av innleggene du finner i nyhetsstrømmen, og trykke på den lille haken oppe til høyre.

Velger du «Skjul innlegg», vil du få opp færre innlegg fra denne personen i fremtiden, men likevel få opp noen innlegg.

Går du heller for «Slutt å følge», vil du aldri mer få opp innlegg fra denne personen - med mindre du velger å ta bort denne innstillingen.

PS: Det samme gjelder også for sider du følger, ikke bare vennene dine.

Ønsker du å gå gjennom dette mye kjappere, kan du ved å bruke mobilen gjøre dette:

Trykk på de tre strekene nede til høyre, velg «Innstillinger», velg «Preferanser for nyhetsoppdateringen» og slå deg løs.

Du kan også se mer fra dine beste venner

I tillegg til å velge hva du vil se mindre av, kan du også velge hva du vil se mer av.

Har du noen du ønsker å få opp flere innlegg fra, kan du enkelt få til dette ved å gå inn på personens profil, trykke på «Følger» og velge «Se først».

LES OGSÅ:
Slik avslører du falske Facebook-konkurranser
Falske Facebook-konkurranser er Norges nye folkesykdom
Dette er de mest utbredte svindlene nå