<strong>POPULÆR:</strong> Dropbox var en av de aller første nettlagringstjeneste og har nå senket prisene vesentlig. Foto: ALL OVER PRESS
POPULÆR: Dropbox var en av de aller første nettlagringstjeneste og har nå senket prisene vesentlig. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Dropbox senker prisene

Nå koster 1TB mindre enn det 200GB kostet før.

Tidligere i sommer sammenlignet vi prisene på nettlagring, der Dropbox kom dårlig ut av regnestykket.

Den amerikanske tjenesten tok seg nemlig mer betalt for 100GB lagringsplass enn både Google og Microsoft tok for det tidoble – 1TB.

Dyrere i Europa

Nå har Dropbox senket prisen vesentlig. Den nye prisen for 1TB lagringsplass er 10 euro i måneden (9.99 for å være nøyaktig). Amerikanske brukere får dog betale det samme beløpet i dollar, så her er det altså over 30% dyrere for oss europeere med dagens kurs.

Du kan også betale for ett år av gangen – da koster det 99 euro i året, eller da drøye 800 kroner med dagens kurs.

Les også: Slik bruker du Dropbox smartere

Før prisjusteringen tok Dropbox 10 dollar i måneden for 100GB lagringsplass, så for amerikanere har altså lagringsplassen blitt tidoblet uten at prisen har økt.

Borte er tilbudene om 100GB, 200GB og 500GB lagringsplass – nå kan du enten bruke gratisversjonen (2GB) eller da betale for 1TB-pakka. Den kalles for øvrig Dropbox Pro på samme måte som før.

SIKRERE:Nå kan du også beskytte filer du deler med andre med et passord. Vis mer


Nye funksjoner

Velger du å bla opp for Pro-versjonen, kan du også dra nytte av flere nye funksjoner:

  • Passord på delte lenker – siden oppstarten har det vært mulig å dele filer med andre via en URL, men denne funksjonen gjør at du også kan passordbeskytte dem slik at de ikke havner på avveie.
  • Tidsbegrenset deling – lar deg definere hvor lenge en fil skal deles med andre.
  • Kun lesing i delte mapper – dersom du velger å dele en mappe med andre, kan du nå velge om de skal kunne redigere filene eller bare lese dem.
Les også: Slik er Dropbox' nye bildeapp, Carousel

Kan også fjernslette filer

Har du mistet en datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett som er koblet til Dropbox-kontoen din, kan den nye funksjonen Remote wipe være kjekk å ta i bruk. Den lar deg slette alle Dropbox-filene som er lagret på en gitt enhet slik at de ikke havner på avveie.

Dersom du allerede er Pro-bruker og betaler for 100GB lagringsplass, vil den automatisk øke til 1TB i løpet av de nærmeste dagene.

Les også: Alle nettfilene på ett sted