Dropbox sørger for å lage kopier av filene dine på Internett, PC-er, nettbrett og smartmobiler som du har installert Dropbox-klienten på. Dermed sørger du både for sikkerhetskopier og for at filene blir tilgjengelig overalt. Nå kan du være med å teste ut ny funksjonalitet, og få ekstra lagringsplass som takk for hjelpen.
Dropbox sørger for å lage kopier av filene dine på Internett, PC-er, nettbrett og smartmobiler som du har installert Dropbox-klienten på. Dermed sørger du både for sikkerhetskopier og for at filene blir tilgjengelig overalt. Nå kan du være med å teste ut ny funksjonalitet, og få ekstra lagringsplass som takk for hjelpen.Vis mer

Dropbox: Øk lagringsplassen gratis

Inntil 5 GB ekstra til deg som er villig til å prøve en ny funksjon.

Den populære nettlagring- og synkroniseringstjenesten Dropbox prøver ut ny funksjonalitet, og hvis du er interessert i å være med å teste den, får du økt lagringsplass som takk for innsatsen.

Dropbox gir deg i utgangspunktet inntil 2 GB gratis lagringsplass. Ønsker du mer, må du betale, og i motsetning til enkelte konkurrenter er prisene hos Dropbox relativt stive.

Les også: Jotta øker gratis-grensen for nettlagring

Test ut ny funksjon, få inntil 5 GB ekstra

Men det finnes måter å få mer lagringsplass uten å betale, blant annet ved å "misjonere" for tjenesten og rekruttere nye brukere. Hvis du ikke ønsker å fungere som rekrutteringshjelp, har Dropbox i disse dager en alternativ metode som gjør deg fortjent til ekstra lagringsplass uten å måtte betale en krone, faktisk inntil 5 GB ekstra, og dermed er gratiskvoten økt til 7 GB.

Det du trenger å gjøre er å laste ned en såkalt "eksperimentell betautgave" (les: meget tidlig versjon) av en ny Dropbox-klient. I denne utgaven prøver Dropbox ut ny funksjonalitet, nærmere bestemt sikkerhetskopiering av bilder fra minnekort og kamera. Vi har testet denne klienten, og har ikke opplevd den som ustabil på noe måte.

Den eneste merkbare forskjellen er også selve poenget: Når du plugger kameraet ditt i en ledig USB-port, eller setter inn et minnekort, får du opp følgende valg:

Vis mer


Velger du å importere bildene fra kortet med Dropbox, kopieres bildene fra minnekortet inn i undermappen Camera Uploads, som ligger i Dropbox-mappen på datamaskinen. Deretter blir de synkronisert med nettlageret ditt, og distribuert til alle andre datamaskiner og enheter som du har installert Dropbox på.

Merk at bildene blir gitt nye navn, som blant annet inkluderer når bildet ble tatt. Originalene blir imidlertid værende igjen på minnekortet, og bilder som er lastet opp vil ikke bli lastet opp igjen selv om du skulle flytte eller slette dem fra Camera Uploads-mappa.

I samme øyeblikk som opplastingen starter, får du 500 MB ekstra lagringsplass, uten kostnad.

Vis mer


Når disse er oppbrukt som resultat av at du bruker den nye funksjonen, kan du få 500 MB ekstra inntil 10 ganger, altså inntil 5000 MB ekstra plass hvis du laster opp like mange MB med bilder. Opplastingen kan selvfølgelig skje i flere omganger, og du mister ikke plassen dersom du senere finner ut at du vil slette bildene. Dette "tilbudet" gjelder kun i betatest-perioden, så her gjelder det å være tidlig ute hvis du er interessert.

Du finner mer informasjon og kan laste ned beta-klienten fra denne siden hos Dropbox. Klienten kan installeres både i MacOS, Windows og Linux.

Les også: Slik fungerer iCloud