<strong>SLIK:</strong> Så enkelt kan det altså presenteres. Selv familiens minst tekniske begavede forstår hvordan Aurora skal brukes. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
SLIK: Så enkelt kan det altså presenteres. Selv familiens minst tekniske begavede forstår hvordan Aurora skal brukes. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅSVis mer

Aurora spiller alt av videoformater

Fra DivX til Blu-ray. Fås både for Windows og OS X.

I en tid da flere og flere streamer filmer direkte til TV-en via Netflix, HBO, ViaPlay og andre kanaler på nettet, er det fortsatt mange av oss som trives best med å eie, og sverger til fil- og plateformater, for eksempel gjennom et PC-basert mediesenter.

Enten man tilhører den ene eller andre leiren er det uansett kjekt å ha en mediespiller på PC-en som sluker alt av videoformater uten å mukke. Og det er her Aurora kommer inn i bildet.

Les også: BZR Player spiller 480 lydformater

Håndterer alt vi har kastet til den

Denne mediespilleren håndterer nemlig alt av videoformater vi har i vår testsamling, også DVD- og Blu-ray-plater, både fysiske og i form av avbildninger i form av ISO-filer.

Undertekster i .sub og .srt-format støttes også, inkludert tekster bakt inn i Matroska-videofiler (.mkv).

Enkelt

Aurora er samtidig svært enkelt og logisk i sin utforming. Hvis du liker å tweake lydinnstillinger og videodekoding til fingerspissene er dette ikke programmet for deg.

Noen justeringer kan du riktig nok gjøre, som for eksempel velge mellom stereo- eller surroundlyd og endre skalering av bildet - alt via menyen i toppen.

Funksjonaliteten er begrenset, men gir deg akkurat de valgene de fleste av oss trenger. Vis mer


Programmet kan også settes til å starte automatisk avspilling av plater så snart de settes inn i drevet, og er etter vår erfaring blant de raskeste og minst ressurskrevende for Blu-ray-avspilling.

Blu-ray-avspillingen starter raskt og krever relativt lite av grafikkort og prosessor. Vis mer


De eneste problemene (hakking, pikselering, fargefeil) vi har støtt på har vært knyttet til et par H.264-demofiler i 4K-oppløsning. Slike er ikke veldig vanlig å støte på ennå, så vi regner med at dette er noe utviklerne har adressert og vil fikse i kommende oppdateringer av programmet.

Gratis for filer

Aurora er helt gratis, men du må leve med et varsel om registrering i skjermbildet når du spiller av DVD-er og Blu-ray-filmer. Det koster 39,95 dollar å få fjernet denne, eller rundt 240 kroner.

Når du spiller av Blu-ray og DVD må du i gratisversjonen leve med dette varselet midt i skjermbildet. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Programmet finnes både for Windows og OS X. Mer informasjon og nedlasting (ca 37 MB) fra produsenten.

Samleside: Multimedia på PC