Med én eller flere av disse på lur, er påskekosen reddet.  Foto: Produsentene/DinSide
Med én eller flere av disse på lur, er påskekosen reddet. Foto: Produsentene/DinSideVis mer

Våre kakemiksfavoritter

Ja, vi elsker nybakte godsaker. Her er ferdigfavorittene våre.

Nystekt kake eller kjeks er snadder, men det er ikke alltid det passer å bake fra bunnen. For eksempel om du skal tilbringe påsken på et sted med et litt enklere kjøkken, og ikke har lyst til å ta med samlede bakervarer.

Vi har bakt oss igjennom en rekke ferdigkakemikser det siste året, her er noen av våre favoritter. De er ikke rangert etter smak, men etter hvor enkelt det er å lage dem, og hvor mye utstyr du trenger.

Satser du på ferdigsaus til biffen? Vi har testet bearnaisesaus og peppersaus

Kokkeklar dessertpai med blåbær fra Stabburet

Denne er vår nye hyttefavoritt. Foto: Stabburet Vis mer


Blåbærpaien fra Stabburet er ikke bare forfriskende enkel, den er også forfriskende som sådan - eller lite søt, om du vil. Her får du den gode skogsblåbærsmaken (ikke den amerikanske, som de vi får kjøpt ferske i butikk på denne tiden av året), og selve bærmiksen smaker overraskende lite søtt. Det tas igjen i smuldretoppingen, som også har et fint hint av vanilje.

Blåbærpaien finner du i frysedisken i dagligvarebutikken, og den kommer i en pose med to kammer. Alt du trenger å gjøre er å sette på ovnen, finne frem en form og en saks. Så heller du i blåbærblandingen, og smuldrepaiblandingen på toppen, og setter i ovnen.

Paien kan godt serveres med is eller vaniljesaus, men det er ikke nødvendig. Vi foretrekker den au naturel. Det finnes også en klassisk eplepaivariant, men denne synes vi ble litt tam.

Møllerens Brownies ferdig kakerøre

Superenkelt: Bare klem ut røren i en smurt form, og stek. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


I tørrvarehyllene får du også ferdig kakerøre på pose. Det blir ikke særlig mye enkelere: Klipp opp posen, klem ut røren, stek kaken (ok, vi anbefaler at du smører formen først). Det finnes flere varianter på markedet, og da vi testet denne for et år siden, var det ingen tvil hos smakspanelet. Høylydt smatting, og kaken ble spist opp på 1-2-3.

Les vår test av Møllerens tre ferdigkakerører

Toro Brownies

Tips: sprit opp klassikeren med litt hakkete nøtter eller knust kokesjokolade. Foto: Toro Vis mer


Opp med hånden de som ikke har tydd til Toro-brownies en gang eller tre? Denne er en gjenganger hos oss: Perfekt når man er på hytta og ikke ønsker å ha med alle ingrediensene. Den har reddet oss mang en gang når tiden ikke har strukket til. Den blir alltid veldig godt mottatt, og et triks er å tilsette litt hakkete nøtter eller hakket kokesjokolade i røren. Vi serverer den også gjerne med litt friske blåbær og bringebær, fersk basilikum og jordbær (det høres rart ut, men er kjempegodt), eller bare nybakt og varm med vaniljeis eller crème fraiche.

Den er også perfekt til å fryse ned, og kan like godt serveres kald som varm. Måtte denne aldri gå ut av sortimentet.

Søte hjertecookies fra Denicheurs & co

Sukkersøte, sprø cookies med rosa og lyserosa hjertenonstop fra franske Denicheurs & Co. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Det franske merket Dénicheurs & cos ulike kjeksmikser er ikke bare gode, de kommer også i en så søt innpakning at de egner seg godt til å gi bort. Noen på flaske, andre, som de klassiske cookiesene vi har prøvd, kommer i en pent innpakket cellofanpose.

Kjeksene er enkle å lage, og blir perfekt sprø. Du kan røre og kna dem sammen for hånd, men vi anbefaler å bruke en miksmakster med deigkroker.

Tips: Dette er ikke bare veldig søtt, men også rimelig fett, så med mindre dere skal ha stort selskap anbefaler vi å bare steke opp noen kjeks av gangen. La resten av deigpølsen ligge klart i kjøleskapet, så får du nystekte kjeks hver gang.

Mini cupcakes fra Regal

Små søte munnfuller, som blir ekstra gode om du strør litt flaksalt på toppen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Cupcakes, muffins med fancy glasur og topping, har kommet for å bli. Du får kjøpt ulike varianter i butikkene, vi likte denne, ikke minst på grunn av størrelsen. Den er ordentlig søt, så for mange holder det nok med én liten munnfull, mens andre kan glede seg over å spise FIRE KAKER på en dag. Det kan jo være greit mens man venter på påskeegget ...

Merk at du bør ha tilgang på miksmaster for å lage glasuren.

Les hele testen av minicupcakes og whoopie pies her.

Møllerens franske makroner

Imponér på hytten med disse makronene. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Har du tid til å bake i påsken, men litt begrenset utstyr, kan vi anbefale disse søte munnfullene fra Møllerens. For de er ikke laget i en håndvending, men du kommer langt med det utstyret som er i pakken.

Joda, dette er søtt og søtere enn søtest; og enda søtere enn de variantene vi pleier å lage selv, men du kommer langt med å erstatte noe av vannet med sitronsaft, eller å ha noen ferske bringebær i fyllet. Og har du ikke det tilgjengelig? Det gjør ikke noe - makroner skal være søte, og disse er uansett en innertier hos de aller fleste.

Tips: Har du rom for litt ekstrautstyr og planer om å lage makroner mer enn én gang? Da anbefaler vi at du investerer i en makronmatte i silikon, for eksempel denne fra Lekué.

Merk at du bør ha tilgang på miksmaster for å lage fyllet

Les hele testen av Møllerens franske makroner

Dropp disse!


Vi har testet mange kakemikser som er helt greie, men et par bør du styre unna. Betty Crockers Blåbærmuffinsmiks hadde en kunstig ettersmak, og selve blåbærene falt ikke i smak, spesielt hos de yngste testerne. Denne journalisten får også litt kvalmefornemmelser av å tenke på kokoskaken fra Møllerens (selv om de med aller søtest smak synes den var grei). De fleste muffinsene med vanilje/karamellsmak blir også i overkant søte - stort sett vil vi si du er tryggere om du velger noe med sjokoladesmak. Det synes nemlig å maskere den klassiske kakemiksettersmaken.

Har du vaffeljern? Toros Smash!vafler er knasende godt! Foto: Toro Vis mer


Cakepopsmiksen til Toro kan du også la stå, rett og slett fordi det ikke er noe særlig mye mindre arbeid med denne enn om du lager cake pops på "gamlemåten". Det er nesten mer arbeid! For i stedet for å smuldre opp en gammel kake og blande den med litt smør, kremost eller glasur, for så å dyppe i smeltet sjokolade, må du her starte med å bake kaken.

Vil du bruke påsken på å øve deg på cakepops, tar du en gammel kake (eller en tørr ferdigkake som er holdbar til 2015 fra butikken) og blander med litt philadelphia, og så dypper du i sjokolade iblandet litt kokos- eller annet matfett. Velger du å gå for Toro-varianten anbefaler vi uansett at du gjør dette, for sjokoladeblandingen ble litt tykk.

Les flere ferdigmattester her