TEST: LG 30" LCD-TV

Da vi testet 26-tommeren fra denne serien var konklusjonen at den var god på PC-bruk, men at den hadde laber TV-kvalitet. Heldigvis er 30-tommeren bedre, og den kan også friste med en svært konkurransedyktig pris.

[Ugjyldig objekt (NAV)]


Med en skjermstørrelse på 30-tommer får du en synsflate på 77 cm, målt diagonalt fra øverste høyre til nederste venstre hjørne.

Utseendemessig liker vi de nye LG-modellene: Du får aluminiumschassis med litt glass nederst og sort kant inn mot skjermen. TVen leveres uten medieboks, og alle tilkoplingene må dermed gjøres på bak- og undersiden. Heldigvis skjules det meste av kabelrotet på baksiden effektivt bak et stort plastdeksel.

I tillegg til den sedvanlige fjernkontrollen leveres LG-modellen med fastmontert bordstativ. Som på 26-tommeren får du også med PC-kabler, noe som gir pluss i vår bok. Men i likhet med 26-tommeren er TV-foten verken tilt- eller dreibar, og dette er et savn.

Installering og montering

Sortering er enkelt pga. den selvforklarende skjermmenyen. Vis mer


Vi kjenner igjen menysystemet fra de andre LG-modellene vi har testet, noe som betyr at også denne TVen er enkel i bruk. Det automatiske kanalsøket fungerte etter hensikten, og sorteringen i ønsket rekkefølge var en enkel affære.

Norsk språk både i bruksanvisningen og på TVens menyer er også et stort pluss.

26-tommeren var det i praksis kun PC-mulighetene som fikk fram smilet. Vi var derfor spente på om bildekvaliteten var forbedret. Trykk på lenkene under for å se hvordan 30-tommeren klarte seg: