<b>Lei av å miste sushibiten i soyasausskålen?</b> Vi viser deg hvordan du lager begynnerpinner.  Foto: Per Ervland
Lei av å miste sushibiten i soyasausskålen? Vi viser deg hvordan du lager begynnerpinner. Foto: Per ErvlandVis mer

Sushipinner for nybegynnere

Nybegynnerpinner trenger ikke koste skjorten. Vi viser deg hvordan du lager dem selv.

Forrige fredag skrev vi om kjøkkendingsene som redder fredagskvelden, enten du er tradisjonell pølsespiser, liker taco - eller har hevet deg på sushi-bølgen sammen med mer enn en million andre nordmenn.

Det var mange som lot seg imponere av de smarte pinnene hvis støtte også kan gjøre dem om til nybegynnerpinner, men prisen på 298 kroner kan nok bli litt stiv for mine-dine - og våre barn.

Det finnes imidlertid rimeligere alternativer hvis du vil kjøpe, blant annet fra den danske produsenten Rice (fås i en rekke interiørbutikker og kjeder) og fra nettstedet Favoritsaker.se.

Det billigste er likevel å lage dem selv ved hjelp av engangspinner og en helt vanlig gummistrikk, eller i vårt tilfelle en hårstrikk.

Slik gjør du:

Fremgangsmåten er enkel, og du lager selv et par til sushibegynneren før serveringspersonalet klarer å ta bestillingen deres. Se video - eller trinn for trinn-bilder med beskrivelser i bildekarusellen under.


Trinn for trinn

Gjør det selv: Et par engangsspisepinner og en strikk er alt du trenger. Foto: Per Ervland
Ikke kast papiret. Det bruker du nemlig som buffer. Foto: Per Ervland
Brett papiret dobbelt til du ikke klarer mer. Evt kan du rulle det sammen når du har brettet det dobbelt tre-fire ganger. Foto: Per Ervland
Bruker du engangspinner som henger sammen, må du knekke dem opp. Foto: Per Ervland
Ta en strikk (vi brukte hårstrikk, men du kan godt bruke vanlig gummistrikk eller syltestrikk, og fest det rundt toppen av pinnene. Foto: Per Ervland
Stram litt til, men ikke for stramt. Da mister du elastiteten. Foto: Per Ervland
Når strikken er festet tar du det sammebrettete (eller -rullete)papiret og fører det opp mellom pinnene til du får stor nok avstand mellom pinnene nederst. Du regulerer åpningen ved å dra papiret opp mot strikken (større åpning) eller mot tuppen av pinnene (mindre åpning). Får du ikke tak på de største sushibitene kan du brette papiret enda tykkere, evt bruke litt mer. Foto: Per Ervland
Voilá. Nå slipper du å kløne med pinnene. Foto: Per Ervland
Lei av å miste sushibiten i soyasausskålen? Vi viser deg hvordan du lager begynnerpinner. Foto: Per Ervland