Foto: SE.NO
Foto: SE.NOVis mer

Sprit opp pølsene

Slik blir pølsene ekstra sprø og saftige på grillen.

Lei av den trauste ventepølsen?

Det er ingen grunn til å servere kjedelige standardpølser, når du med enkle grep kan oppgradere dem.

I videoen over viser grillmester Jan Ivar Nykvist hvordan du kan gjøre grillpølsene mer spennende for både små og store.

Pølser på en snurr

Barna, eller de litt pølseskeptiske, vil nok sette pris på pølsespiralene, som gir større grillflate, sprø pølser, og ikke minst: Mye rom du kan fylle med litt godt, hjemmelaget tilbehør.

ØLBAD: La pølsene trekke i ølbad på grillen i ti minutter før du griller dem, så blir de ekstra saftige og gode. Foto: SE.NO Vis mer


For deg som heller vil ha saftige pølser har Nykvist et annet triks i ermet: Prøv et ølbad.

(Skulle du ikke ha øl tilgjengelig, eller drikker du ikke øl, kan du alltids prøve med ingefærøl eller buljong. Men vi anbefaler å prøve ølbad: Pølsene skal grilles etterpå, så mesteparten av alkoholen vil fordampe.)

En verden av muligheter: Se hvilke øltyper som passer best til hvilken grillmat

Bli en grillmester i sommer

Kokken Jan Ivar Nykvist er fire ganger norgesmester i grilling, og har et sølv i EM og et sølv i VM i grilling. Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltagelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andre plass.

Nå deler han sine beste grilltips i en videoserie produsert i samarbeid med Se.no.

Tidligere har han vist hvordan han tenner opp grillen, og hvordan han steker burgere.

SNURREPØLSE: Stor stekeflate gir ekstra sprø grillpølser. Foto: SE.NO Vis mer