Sprøyter du ut kakene på et brett i stedet for å rulle dem ut, går det langt fortere, sier Elin Enes i Hjemmekokklauget. Foto: Per Ervland
Sprøyter du ut kakene på et brett i stedet for å rulle dem ut, går det langt fortere, sier Elin Enes i Hjemmekokklauget. Foto: Per ErvlandVis mer

Smart triks til julebaksten

Ikke bare går det mye, mye fortere - det smaker bedre også.

Mye å gjøre før jul? Elin Enes, konditor i eget gårdsbakeri og bakeekspert i Hjemmekokklauget, har et smart tips, som nok vil falle i smak på mer enn én måte:

Skal du bake småkaker som sandnøtter eller serinakaker er rådet klart: Justér oppskriften slik at du bruker mindre mel og mer smør.

Pass på at deigen blir så løs og fin at du kan sprøyte den ut med en sprøytepose, i stedet for å rulle, klemme ned, skjære - eller hvordan det nå enn er du vanligvis håndterer kakedeigen. Ikke bare vil kakene bli sprø og fine, men de vil også smake bedre.

Synes du sprøyteposer blir noe klin? Slik får du dreisen på det.

I videoen under viser Enes deg hvordan:

 


Glemt å romtemperere smøret? Null stress, slik får du mykt smør på få minutter.