Skjær av langsiden på sitronen, så styrer du lettere spruten, og du unngår å få steiner i maten.  Foto: PER ERVLAND
Skjær av langsiden på sitronen, så styrer du lettere spruten, og du unngår å få steiner i maten. Foto: PER ERVLANDVis mer

Smart sitrontriks

Unngå sitronsprut på avveie og steiner i maten.

Dagens lille kjøkkentriks endrer ikke verden, men det gjør hverdagen litt lettere for de av oss som bruker mye sitron i matlagingen.

Og gjør du ikke det, vil vi forøvrig anbefale å prøve.

Litt sitron er ofte alt som skal til for å redde mat som er for salt, for søt eller for sterk, og kan dermed løfte en helt grei middag til en som er virkelig god.

Se også produktet som gjør sitronen til en sprayflaske.

Kutter du sitronen feil?

Cecilie Schandy Kvernvik i Hjemmekokklauget. Foto: Per Ervland Vis mer


Vanligvis når vi kutter av sitron for å sprute litt, skjærer vi av tuppen. Eller hodet, om du vil. Det går stort sett helt fint det, men noen ganger blir det for mye av det hvite og for lite sitronsaft. Andre ganger kutter vi så langt ned at det havner steiner i maten. Et annet alternativ er å bruke en sitronpresse, men da blir det ofte unødig mye oppvask.

Trikset vi lærte av Cecilie Schandy Kvernvik i Hjemmekokklauget da hun skulle vise oss hvordan man lager festmat av hverdagsmiddagen er mye bedre:

Ikke skjær av tuppen, men skjær av siden, altså langs sitronen, slik du kan se på bildet over.

– Det blir mindre søl, og jeg har mye bedre kontroll når jeg kutter den til slik, sier Schandy Kvernvik til DinSide.

Flere smarte kjøkkentriks


Alle våre kjøkkentriks