<b> DEN KLASSISKE? </b> Går du for denne klassiske knuten til jul i år, eller er du klar for å prøve en mindre og nettere versjon? Calle Ferner, butikksjef for Ferner Jacobsen AS, viser hvordan det skal gjøres. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
DEN KLASSISKE? Går du for denne klassiske knuten til jul i år, eller er du klar for å prøve en mindre og nettere versjon? Calle Ferner, butikksjef for Ferner Jacobsen AS, viser hvordan det skal gjøres. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKEVis mer

Hvordan knyte slips

Slipsknutene du bør kunne

Fire slipsknuter som pynter opp skjorta di. Se video i saken under punkt 3.

Uansett om du får hjelp av kona til å knyte slipset, eller om du gjør det selv - her er fire slipsknuter du kan bryne deg på til jul.

Husk at slipsets tupp skal treffe beltespennen. Lykke til!

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt juleflekkene

#1: Double Windsor

Dette er den klassiske slipsknuten som «alle» bruker. Har du fortsatt ikke lært deg å knyte slips kan det være lurt å starte med denne.

Eventuelt er lillebroren Half Windsor enda enklere, og ikke like robust og stor som denne.


1. Legg slipset rundt nakken. Legg den bredeste delen av slipset over din høyre skulder og dra den ned så den er lenger enn den venstre.

2. Legg den brede delen over den smale, før du drar den brede opp, under og over.

3. Trekk den deretter gjennom til den former en trekant.

4. Dra den deretter rundt, opp og gjennom.

5. Voila, du har nå forhåpentligvis fått en stor knute. Form en kløft med fingrene mellom slipsknuten og resten av slipset. Stram deretter godt opp mot snippen av skjorta.

LES OGSÅ: Slik takler du seksuell trakassering på julebordet

#2: Half Windsor

Dette er en enklere slipsknute enn storebroren over. Er den klassiske knuten litt for stor etter din smak, er dette et godt alternativ.


DEN KLASSISKE? Går du for denne klassiske knuten til jul i år, eller er du klar for å prøve en mindre og nettere versjon? Calle Ferner, butikksjef for Ferner Jacobsen AS, viser hvordan det skal gjøres. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

1. Legg slipset rundt nakken. Legg den bredeste delen av slipset over din høyre skulder og dra den ned så den er lenger enn den venstre.

2. Legg den brede delen over før du drar den opp under.

3. Deretter trekker du den ned og gjennom før du strammer til.

4. Voila, du har nå forhåpentligvis fått en liten knute. Form en kløft med fingrene mellom slipsknuten og resten av slipset. Stram deretter godt opp mot snippen av skjorta.

LES OGSÅ: Så lang holdbarhet har pappvin

#3: Prince Albert

Iføler Ferner er dette en knute som er veldig populær akkurat nå. Den skiller seg fra de andre knutene ved at den nesten ser ut som det har skjedd noe galt under knytingen. Se selv i videoen under.


Proffen viser deg hvordan. Vis mer

1. Legg slipset rundt nakken. Legg den bredeste delen av slipset over din høyre skulder og dra den ned så den er lenger enn den venstre.

2. Plasser to fingre på knuten.

3. Snurr den brede delen to ganger rundt mens du beholder fingrene på knuten.

4. Dra den brede delen opp, og deretter ned gjennom hullet der du holder fingrene.

LITT MINDRE Half Windsor-knuten er mindre og nettere enn storebroren. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

5. Form en kløft med fingrene mellom slipsknuten og resten av slipset. Stram til og du er klar for fest.LES OGSÅ: Hvordan fjerne rødvinsflekker best mulig?

#4: Four-in-hand

Denne knuten passer best hvis du har et tykt slips - for eksempel i ull. Det er en liten og nett knute, som i tillegg blir mindre jo mer du strammer.


1. Legg slipset rundt nakken. Legg den bredeste delen av slipset over din høyre skulder og dra den ned så den er lenger enn den venstre.

2. Legg den brede delen over og dra den rundt én gang.

3. Dra den deretter opp og ned gjennom knuten.

4. Jo mindre du vil knuten skal være, jo mer strammer du. Form en kløft med fingrene mellom slipsknuten og resten av slipset. Voila, fin knute til ullslipset!

LES OGSÅ: Hvordan tenne opp i peisen med tortilla-chips!

Lagrer du slipset med knuten på?

Hvordan du lagrer slipset betyr ikke så mye. Det som er viktig er at du løsner knuten etter hver gang du har brukt slipset.

- Lar du den samme knuten bli værende etter hvert bruk, vil slipset være ødelagt neste gang du løsner opp knuten. Krøllene som oppstår er ikke mulig å få bort, forklarer Calle Ferner, butikksjef for Ferner Jacobsen AS ovenfor Dinside.

Har slipset ditt blitt krøllete bør du nemlig heller ikke stryke eller presse det.

TIPS: Ønsker du at slipset skal stå litt ut? Vend slipset en gang rundt etter du har tatt det på deg, tipser Ferner. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

- Gjør du det, vil slipset bli helt flatt. Slips bør renses, men også her må du være forsiktig. Ikke alle renserier er klar over at slips ikke tåler pressing, så spør når du leverer inn slipset, understreker Ferner.

LES OGSÅ: Vasker du tøyet ditt skittent?

TYKKE SLIPS: Denne knuten passer til tykkere slips. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
FAVORITT: Calle Ferner, butikksjef for Ferner Jacobsen AS, bruker oftest Prince Albert-knuten når han knytter slipset. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer