Hvem har sagt at egg må være hvite? Foto: Elisabeth Dalseg
Hvem har sagt at egg må være hvite? Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Slik lager du påskens mest fargerike egg

Ja, du kan trygt spise disse.

Likte du batikkeggene vi viste dere forleden? Dagens lille eggetriks er minst like fargerikt, og innebærer litt mindre klin.

Som med batikk-eggene er det selve hviten som farges, og her viser vi hvordan du kan lage fantastiske egg til påskefrokosten. De kan serveres hele, eller som her - en særdeles fargerik variant av devilled eggs.

Slik ser du om egget er friskt

Du trenger:
Boller eller kopper til fargevann, konditorfarge, eddik, en skje, tørkepapir eller rist. (Og om du skal i selskap: Gummihansker til hendene.)

Bland konditorfarge ut med litt vann og et par spiseskjeer eddik. Foto: Elisabeth Dalseg
Del hardkokte egg i to, og skrap ut plommen. Foto: Elisabeth Dalseg
Legg eggehalvdelene i fargevannet, og la dem ligge i et par minutter. Jo lenger de ligger, jo mer farge får de. Vi lot våre egg ligge i rundt to minutter. Foto: Elisabeth Dalseg
Fisk eggehalvdelene opp med en skje eller hullsleiv, og legg dem på litt tørkepapir eller en rist, slik at de får rent av seg. Her har vi fylt med en blanding av eggeplomme, majones, sennep, tabasco, finhakket shalottløk, salt og pepper, du fyller med det du vil, eller spiser dem som de er. Foto: Elisabeth Dalseg


Flere eggetips til påsken:

Egg kan tilberedes på mange måter, vi har testet en rekke av dem: