Påskens kuleste egg lager du helt selv, og det er så enkelt at alle kan klare det.  Foto: Elisabeth Dalseg
Påskens kuleste egg lager du helt selv, og det er så enkelt at alle kan klare det. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Slik lager du påskens kuleste egg

Så enkelt at absolutt alle kan klare det.

Tradisjonen med å dekorere påskeegg strekker seg lenger tilbake enn den kristne høytiden, men én ting har holdt seg relativt konstant opp gjennom årene: Det er eggenes skall som dekoreres.

Eggene på bildet over er imidlertid uten skall, og du lager dem enkelt selv, for påskens kuleste egg til frokosten - eller kanskje en salat?

Slik ser du om egget er friskt

Alt du trenger er egg, en gryte, konditorfarge, plastposer og engangshansker.

Hardkok eggene, og la dem avkjøle seg i iskaldt vann. Bytt vannet om det blir lunkent, til det holder seg kaldt. Dette er viktig for at det skal bli enklere å løsne skallet fra eggene senere. Foto: Elisabeth Dalseg
Knus skallet lett, for eksempel ved å rulle egget på benken. Foto: Elisabeth Dalseg
Finn frem konditorfarge og en plastikkpose, gjerne en du kan lukke. Foto: Elisabeth Dalseg
Ha egget og konditorfargen i posen, og sørg for at fargen dekker skallet helt. Foto: Elisabeth Dalseg
Gjør det samme med flere farger, og la eggene ligge i et par minutter. Foto: Elisabeth Dalseg
Skrell eggene, og voilà! Foto: Elisabeth Dalseg
Plasthansker anbefales, da konditorfargen sitter godt på hendene. Foto: Elisabeth Dalseg

Slik gjør du, trinn for trinn:

Flere eggetips til påsken:

Egg kan tilberedes på mange måter, vi har testet en rekke av dem: