<b>KRAKELERT:</b> Dette er så enkelt at alle kan klare det. Foto: Elisabeth Dalseg
KRAKELERT: Dette er så enkelt at alle kan klare det. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Slik lager du påskens kuleste egg

Hvorfor er det bare eggeskallet som skal dekoreres?

Tradisjonen med å dekorere påskeegg strekker seg lenger tilbake enn den kristne høytiden, men én ting har holdt seg relativt konstant opp gjennom årene: Det er eggenes skall som dekoreres.

Her har vi snudd det på hodet og dekorert selve egget på to forskjellige måter. Du lager det enkelt selv, for påskens kuleste egg til frokosten - eller kanskje en salat?

Slik ser du om egget er ferskt

Mønstrete egg:

Alt du trenger er egg, en gryte, konditorfarge, plastposer og gummi- eller engangshansker.

Slik gjør du - trinn for trinn:

Hardkok eggene, og la dem avkjøle seg i iskaldt vann. Bytt vannet om det blir lunkent, til det holder seg kaldt. Dette er viktig for at det skal bli enklere å løsne skallet fra eggene senere. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Knus skallet lett, for eksempel ved å rulle egget på benken. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Finn frem konditorfarge og en plastikkpose, gjerne en du kan lukke. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Ha egget og konditorfargen i posen, og sørg for at fargen dekker skallet helt. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Gjør det samme med flere farger, og la eggene ligge i et par minutter. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
 Skrell eggene, og voilà! Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer



Fargete egg:

Du trenger: Boller eller kopper til fargevann, konditorfarge, eddik, en skje, tørkepapir eller rist, samt gummi- eller engangshansker.

Bland konditorfarge ut med litt vann og et par spiseskjeer eddik. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Del hardkokte egg i to, og skrap ut plommen. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Legg eggehalvdelene i fargevannet, og la dem ligge i et par minutter. Jo lenger de ligger, jo mer farge får de. Vi lot våre egg ligge i rundt to minutter. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Fisk eggehalvdelene opp med en skje eller hullsleiv, og legg dem på litt tørkepapir eller en rist, slik at de får rent av seg. Her har vi fylt med en blanding av eggeplomme, majones, sennep, tabasco, finhakket shalottløk, salt og pepper, du fyller med det du vil, eller spiser dem som de er. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

TIPS:
Har du ikke tilgang på konditorfarge der du er, kan du prøve å farge eggene naturlig med for eksempel rødbetsaft.