<b>DETTE TRENGER DU:</b> Seks dagligdagse ingredienser er alt som skal til for å lage gode koppebrownies.  Foto: Kristine Molina Kjærstad
DETTE TRENGER DU: Seks dagligdagse ingredienser er alt som skal til for å lage gode koppebrownies. Foto: Kristine Molina KjærstadVis mer

Slik lager du brownie på under to minutter

Kommer svigers på overraskelsesbesøk eller har du bare lyst på noe kjapt og godt til kaffen? Det raske supertipset får du her. Tekst og foto: Kristine Molina Kjærstad

Er du ekstra glad i søte bakevarer? Eller vil du bare feire det faktum at du har alle ingrediensene til å lage brownier?

Skal det i tillegg gå kjapt, er denne oppskriften noe for deg. Baking vil aldri bli det samme igjen og det beste er: Du kan lage det rett i en liten bolle eller kopp.

Det er utvilsomt enkelt og bonusen er at det tar under to minutter å lage.

Slik gjør du det

Finn frem en kopp eller en liten bolle. Pass på at denne er stor nok til å lage brownien i, men liten nok til å spise av. Ta en desiliter hvetemel i koppen. Deretter blander du inn en desiliter sukker og to spiseskjeer kakaopulver. Ta en kvart teskje salt (salt fremmer sjokoladesmaken) og bland det godt inn med resten av det tørre.

Hell tre spiseskjeer vann og to spiseskjeer olivenolje i det tørre og bland godt.

Sett mikrobølgeovnen på ett minutt og 30 sekunder. Lar du den stå 15 sekunder lenger, vil den bli fastere i midten.

Selv om brownien ikke ser stekt ut på toppen, vil den være det i midten.

TØRRE SAKER: Bland sammen sukker, mel, salt og kakaopulver. Foto: Kristine Molina Kjærstad
VÅTE SAKER: Etter å ha blandet sammen alt det tørre, rører du inn vann og olivenolje. Foto: Kristine Molina Kjærstad
RØR GODT: Husk å blande alle ingrediensene godt sammen, og vær obs på å få med alt melet i bunnen av koppen. Foto: Kristine Molina Kjærstad
MIKROBAKING:Koppebrownien trenger kun ett og et halvt minutt i mikroen (litt avhengig av ovn). Hvis du ønsker den tørrere, legger du til cirka femten sekunder i steketiden. Foto: Kristine Molina Kjærstad
VOKSENTIPS: Et tips for å gjøre browniene bare litt mer heftige, er å putte teskje med whisky i røra. Foto: KRISTINE MOLINA KJÆRSTAD
GODBIT: På under to minutter har du laget deg en fantastisk god belønning! Foto: Kristine Molina Kjærstad


Husk å bruke en kopp eller bolle som tåler å bli satt i mikrobølgeovnen, og som ikke gjør maten uspiselig. Sjekk om det du lager brownien i tåler mikroen her.

With a twist


Hvis du vil ha en mildere smak på kakestykkene, kan du enten ta mindre kakaopulver eller bruke O’boy.

For den mer voksne versjonen av koppebrownier, kan du røre inn en teskje med whisky.

Server gjerne med vaniljeis på siden.

Flere originale kaketips får du her.