Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Elisabeth DalsegVis mer

Slik kjenner du om biffen er ferdig

Enkelt triks lar deg kjenne hvordan biffen er stekt, uten å måtte skjære i den.

Mor vil ha det blodig, far vil ha det godt stekt, og lillebror vil ha alt kjøtt lysebrunt. Hvordan får du til det, uten å skjære og partere kjøttet?

Kjøkkensjef på Grilleriet, Jan Dahdji, har tidligere fortalt at hans beste triks for å få en perfekt biff er steketermometer.

Men hva om du ikke har et for hånden?

Ikke noe problem, skal vi tro mattrikserne i Matprat.nos sommertrikspatrulje. Alt du trenger er nemlig å bruke fingrene på din egen hånd.

Forvirret? I videoen over viser Ragnhild Kolvereid hvordan du kan sjekke hvor godt biffen er stekt, bare ved å kjenne på tommelmuskelen.

Se flere smarte triks:

... når du skal lage kyllinggrillspyd
... når du skal kutte mange cherrytomater.