Foto: ANDERS S FOUGNER
Foto: ANDERS S FOUGNERVis mer

Slik imponerer du gjestene med grilling

Perfekt grillete sjøkreps på tre minutter.

Sjøkreps er en eksklusiv råvare. Ikke bare fordi det er relativt kostbart å kjøpe, men det er heller ikke å få tak i overalt.

Men når du først får tak i det, bør du ikke være redd for å slå til.

- Sjøkreps er en eksklusiv fast food som er gjort på tre minutter på grillen, sier grillmester Jan Ivar Nykvist.

Det beste av alt er at dette er så enkelt at alle kan få det til. I videoen over viser han hvordan.

Slik tilbereder du sjøkrepsene

Nykvist deler sjøkrepsene i to før han griller dem.

FJERN PAVEN: Nykvist fjerner alt det brune før han tilbereder sjøkrepsene. Foto: ANDERS S. FOUGNER Vis mer


Noen koker sjøkrepsen først, men Nykvist foretrekker å legge dem rå på grillen.

Siden Nykvist bruker rå sjøkreps, begynner han å dele hodet, slik noen nok vil kjenne igjen fra hvordan man kan gjøre det når man koker hummer.

Akkurat som når man skal servere hummer er det viktig å fjerne paven. Nykvist fjerner alt det brune fra hodet før han skal grille sjøkrepsene.

Deretter har han på hjemmelaget kryddersmør, en blanding av smør, limesaft, hvitløk, dill og timian.

Nykvist legger kjøttet på grillen på direkte varme i cirka tre minutter, til kjøttet begynner å bli fast.

Smøret er mykt og han bruker en sprøytepose for å fordele det jevnt utover sjøkrepsen.

Slik bruker du sprøyteposer uten å søle.

Bli en grillmester i sommer

I tillegg til å være fire ganger norgesmester i grilling, har kokken Jan Ivar Nykvist ett sølv i EM- og ett sølv i VM i grilling. Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltagelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andre plass..

Nå deler han sine beste grilltips i en videoserie produsert i samarbeid med Se.no.

Tidligere har han vist hvordan han: