Foto: ANDERS S. FOUGNER
Foto: ANDERS S. FOUGNERVis mer

Slik griller du fisk

Like enkelt, like raskt - og mye sunnere enn pølser.

Det er mange som kvier for å grille fisk.

Hvordan få til gjennomstekt fisk, uten forkullet skinn? Og hvordan unngå at den setter seg fast i grillristen, eller smuldrer opp når du prøver å snu den?

Heldigvis trenger det ikke være vanskelig, skal vi tro norgesmester i grilling, Jan Ivar Nykvist.

- Helgrillet fisk på grillen er noe av det enkleste du kan gjøre, også for deg som nybegynner, sier Nykvist.

Vil du ha tzatziki til fisken? Da bør du lage den selv.

Rett fra kjøleskapet

I motsetning til kjøtt skal fisken grilles rett fra kjøleskapet, ifølge Nykvist.

- Ikke la den ligge i solen, for da blir den fort dårlig og må kastes.

TA MED I PARKEN: Skal du grille fisk i folie, kan du gjøre i stand fisken hjemme, og ta foliepakken med ut på piknik. Helgrilling av fiskepakker kan fint gjøres på en engangsgrill, men det vil ta noe lenger tid enn om du griller på grill med lokk. Foto: ANDERS S. FOUGNER Vis mer


I videoen over deler han sine beste tips til hvordan du lykkes med fisk på grillen. Her viser han hvordan du helgriller fisk i folie og fiskefileter i stykker.

Nykvist griller sjøørrett, men du kan bruke samme fremgangsmåte for alle hele fisk, det eneste som eventuelt må justeres er tiden.

Bli en grillmester i sommer

GRILLET SITRON: Nykvist skviser en halv sitron som har fått ligge med snittsiden ned på grillen over den ferdigrillete sjøørreten. Foto: ANDERS S. FOUGNER Vis mer


I tillegg til å være fire ganger norgesmester i grilling, har kokken Jan Ivar Nykvist ett sølv i EM- og ett sølv i VM i grilling. Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltagelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andre plass..

Nå deler han sine beste grilltips i en videoserie produsert i samarbeid med Se.no.

Tidligere har han vist hvordan han: