Foto: SE.NO
Foto: SE.NOVis mer

Slik griller du biff

Med grillmester Jan Ivar Nykvists tips blir det enkelt å lykkes med grillbiffen.

Det er mange måter å grille biff på, og ekspertene vil sikkert aldri bli enige.

Skal den marineres, eller bare pensles. Med eller uten salt. Og med eller uten smak?

Én ting er sikkert, og det er at fire ganger norgesmester i grilling Jan Ivar Nykvist kan grill, og i videoen over viser han hvordan han griller biff.

- Den største feilen mange gjør, er at de legger kjøttet rett på grillen fra kjøleskapet. Det må du ikke gjøre, sier grillmester Jan Ivar Nykvist.

Fem smarte grilltips du bør kunne

Bare snu biffen én gang

Har du prøvd metoden til britiske stjernekokken Heston Blumenthal, som sverger til å snu biffen hvert 15-20 sekund til den er ferdigstekt, kan du senke skuldrene.

- Snu biffen bare én gang, sier Nykvist.

Han anbefaler også på det sterkeste å bruke en stekespade eller grillpinsett.

- Har du en grillgaffel i skuffen, kast den!

Stikker du i kjøttet med gaffel, oppnår du bare at all kjøttsaften renner ut og biffen blir tørr og kjedelig.

Bli en grillmester i sommer

I tillegg til å være fire ganger norgesmester i grilling, har kokken Jan Ivar Nykvist ett sølv i EM- og ett sølv i VM i grilling. Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltagelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andre plass..

Nå deler han sine beste grilltips i en videoserie produsert i samarbeid med Se.no.

Tidligere har han vist hvordan han tenner opp grillen, hvordan han steker burgere og hvordan han spriter opp ventepølsene.