<b>FASTBRENT?</b> Vi finner råd i kjøkkenskapene. Foto: ELISABETH DALSEG
FASTBRENT? Vi finner råd i kjøkkenskapene. Foto: ELISABETH DALSEGVis mer

Slik får du bort fastbrente matrester fra gryten

Vi tyr til produkter fra kjøkkenskapet.

Det skal ikke skje. Det skal ikke være mulig å ødelegge poteter. Med mindre du blir så distrahert, eller er så utslitt at du sovner, og de tørrkoker på komfyren. I et par timer.

Om du sovner fra noe på komfyren kan det i verste fall bli brann. Det er derfor det nå er påbudt med komfyrvakt. Heldigvis gikk det bra denne gangen. Med kjøkkenet.

Potetene måtte imidlertid kastes, og det så ut som om gryten måtte det også. Heldigvis hadde vi et triks i ermet.

Les også: Slik fjerner du vond lukt fra kjøleskapet

Eddik og natron

Vi har tidligere reddet gryter med fastbrente matrester etter en litt ivrig popcornseanse med eddik og natron.

Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Fremgangsmåten er enkel: Kok opp like deler vann og eddik, og la det koke et par minutter. Tilsett et par skjeer natron, og la det koke et par minutter til.

Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Ta blandingen av komfyren, tilsett et par spiseskjeer natron til. Det bruser litt, og så lar vi det stå i et kvarter, før vi vasker gryten på vanlig måte.

Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Resultat? Tidligere har gryten blitt gullende ren. Ikke denne gangen. Den blir absolutt renere og blankere, men det er fortsatt fastbrente matrester, og gryten ser langt fra ren og pen ut.

Les også: Slik blir vannkokeren god som ny

Oppvaskpulver

Heldigvis har vi et triks til på lur. Oppvaskmaskinpulver.

Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Vi koker opp vann, og tilsetter oppvaskpulver og lar det koke i et par minutter.

Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer



Så tar vi gryten av platen, og lar den stå i et kvarter, før vi vasker bort restene med såpe og vann.

Resultat?

Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Fortsatt ikke hundre prosent gullende ren, men skinnende blank og nesten like god som ny.

Har du andre tips? Del gjerne i debatten nedenfor.

Artikkelen har tidligere vært publisert på Dinside, og hentes opp til glede for nye lesere.