Foto: Per Ervland
Foto: Per ErvlandVis mer

Skiv soppen i en håndvending

Smart når du har mer lyst enn tid til å lage middag.

Nei, det er ikke vanskelig å skive en sopp. Men når hverdagen med jobb og henting og trening og kjøring og møter i utvalg og foreninger kryper på, er det fint med mat som går kjapt - uten at det trenger å gå ut over kvaliteten.

PS: Du vasker vel ikke soppen før du skal spise den?

Skivet champignon på boks, for eksempel, går kjempekjapt. Og synes du det er best, er det helt supert. Vi er likevel mest glade i fersk sopp, og siden det ikke går fullt så fort å skive noen håndfuller champignon, tyr vi mer enn gjerne til trikset over på en hektisk mandag.

Skivet champignon surrer vi med hakket løk i litt smør, har på salt og pepper, gjerne en teskje grov sennep og slår over litt lett matfløte - og har ferdig saus før pastaen er al dente.

Er eggedeleren din innstilt på å dele eggene i båter, egner dette seg om du ønsker litt større soppbiter å tygge på.

Se også: Slik deler du 20 cherrytomater i to i en håndvending.