IKKE SPRØTT POTETGULL?: Sånn gjør du myke potetgullrester sprø igjen.
IKKE SPRØTT POTETGULL?: Sånn gjør du myke potetgullrester sprø igjen.Vis mer

Sånn redder du gammelt potetgull

Du kan faktisk gjøre potetgullrestene sprø igjen.

Du kjenner sikkert igjen følgende scenario:

Når det eneste som frister er potetgull, og potetgullet du finner i kjøkkenskapet er gammelt og seigt. Eller når gårsdagens potetgullrester lyser mot deg fra en skål på stuebordet en søndag formiddag.

Dagens gladnyhet er at du kan redde chipsrestene, og gjøre dem sprø og gode igjen! Og det er veldig enkelt.

Se også hvordan du lager ditt helt eget potetgull i mikrobølgeovnen.

Kjør potetgullrestene i mikrobølgeovnen

Trikset går ut på å kjøre potetgullrestene i mikrobølgeovn. Du bare legger restene på en tallerken - vi tok litt av gangen, og legge et tørkepapir over.

30 SEKUNDER: En kjapp tur innom mikrobølgeovnen er alt som trengs. Vis mer

Deretter kjører du potetgullet på full styrke i 30 sekunder.

Mangler det fortsatt litt sprøhet, gjentar du prosessen.

Og voila: Potetgullet er fullt spiselig, og definitivt godt igjen. Det er kanskje ikke like godt som når posen akkurat er åpnet, men det duger i massevis!

NAM: Sprøtt og godt (og gammelt) potetgull, etter en kjapp tur innom mikrobølgeovnen. Vis mer

Har du ikke mikrobølgeovn, skal det også funke å legge potetgullet på bakepapir på cirka 120 grader i 10 minutter, men dette har vi ikke prøvd ut i praksis.

Lag marengs i mikroen

Det er slett ikke bare potetgull som bør ta turen innom mikrobølgeovnen. Den duger til langt flere ting - også hvis det er søtsuget som melder seg. Du kan for eksempel lage superenkle marengs i mikroen, på et par minutter.

I videoen under ser du fremgangsmåte.

LES OGSÅ:
Fem smarte ting du kan brukmikrobølgeovnen til
Slik lagde vi firkantige egg - i mikroen!