<b>IMPONERE?</b> Slik lager du påskefrokosten (eller kanskje helst lunsjens?) beste snakkis. Foto: EINAR NILSEN / RETTIPANNA.NO
IMPONERE? Slik lager du påskefrokosten (eller kanskje helst lunsjens?) beste snakkis. Foto: EINAR NILSEN / RETTIPANNA.NOVis mer

Rundstykkene som garantert blir en snakkis

Det er påske, og vi byr på en rekke gode tips til hvordan gjøre noe ekstra ut av eggene i høytiden.

Dagens eggende tips har vi fått fra matbloggerne Einar Nilsen og Anne Lise Dalene, som nylig har startet matbloggen Rettipanna.no .

En av oppskriftene derfra passet som hånd i hanske i DinSides serie om originale vrier på påskens eggmåltider.

Les også: Slik koker du det perfekte egget

Innbakte egg

Her er oppskriften på lekre eggesmørbrød (eller egentlig rundstykker), med egget ferdig innbakt. Disse rundstykkene bør begeistre både familie og eventuelle gjester.


Ingredienser:
10 egg – kokes i 5 -7 minutter (avkjøles i kaldt vann før du tar av skallet)
8 dl hvetemel
2 dl helkorn hvete
2 ts salt
3 dl melk
3 spiseskjeer flytende smør
1 pk gjær
Litt tørket timian
Parmesan

Slik gjør du det

Bland mel og salt. Rør gjæren ut i lunken melk og ha i smeltet smør. Bland alt til en jevn deig.

La deigen heve til dobbel størrelse.

Del deigen i ti like emner og trykk dem flate.

Legg et ferdig kokt egg oppå og trekk deigen over. Legg rundstykkene med skjøten ned mot stekeplaten, ellers kan rundstykkene få en litt rar form når de stekes.

Etterhev rundstykkene i 20 – 30 minutter.

Dryss litt revet parmesan og tørket timian på toppen.

Stek på nederste rille i ovnen.

Mer lyst på kylling? Isåfall kan du også sjekke Rettipannas kyllingoppskrifter.

Egg som blir for gamle? Dette må du passe på om du vil fryse eggene