Selv etter tyve minutter var dette det beste vi fikk til med sjokoladeblandingen. Tidenes mektigste sjokolademilkshake. Foto: Elisabeth Dalseg
Selv etter tyve minutter var dette det beste vi fikk til med sjokoladeblandingen. Tidenes mektigste sjokolademilkshake. Foto: Elisabeth DalsegVis mer

OBH Nordica ice cream maker

Den laget nydelige desserter, men iskrem kan vi dessverre ikke kalle det.

Pinsen ga store deler av landet en forsmak på sommerværet, og få ting sier sommer så mye som iskrem. Og er det ikke ekstra godt å lage det selv?Vi har testet OBH Nordicas iskremmaskin.

Slik testet vi

Vi har laget vaniljeiskrem, sjokoladeiskrem, jordbærsorbet og yogurtiskrem fra bunnen.Vi har fulgt ulike oppskrifter, og så kjørt kjøleskapskald iskremmasse etter anvisning på maskinen: 10-12 minutter. Det ga oss fantastisk gode desserter, men vi kan dessverre ikke kalle det iskrem.

Slik virker den

Selve ismaskinen er liten og nett, og betjenes enkelt med en av-og-på-knapp på motordelen som er i toppen. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Slik ser den ut, iskremmaskinen fra OBH Nordica. Den kan også fås i en lyseblå variant, og som en dobbeldecker som kan lage to iskremboller samtidig. Foto: Elisabeth Dalseg
Bollen, eller beholderen må være minst åtte timer, helst over natten, i kjøleskap før du lager isen. Det følger med to boller, slik at du alltid kan ha en klar. Foto: Elisabeth Dalseg
Sjokoladeiskremblanding, før den fikk et opphold i kjøleskapet for kjøles ned til en temperatur på et par grader. Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Elisabeth Dalseg
Maskinen settes på, og gikk først i tolv minutter ... og så i nesten 25. Foto: Elisabeth Dalseg
Selv etter tyve minutter var dette det beste vi fikk til med sjokoladeblandingen. Tidenes mektigste sjokolademilkshake. Foto: Elisabeth Dalseg
Her prøver vi sorbet. En kjøleskapskald blanding av moste jordbær, sitron, sukkerlake og limeskall skal til pers. Foto: Elisabeth Dalseg
Vi fikk dessverre ikke full sorbeteffekt - men en meget god og kald slush (med påfølgende brain freeze). Etter en halvtime i fryseren i en liten boks, hadde sorbeten fått perfekt konsistens. Foto: Elisabeth Dalseg
Så prøvde vi oss på yoghurtis. For anledningen med to beger Yoplait Doble 0%, noe mindre enn maksmengden på 320 ml. Foto: Elisabeth Dalseg
Etter tolv minutter begynte det å ligne på noe vi kan kalle iskrem. Foto: ELISABETH DALSEG-
Vi fikk desidert best resultat med yoghurten. Server dette med friske bær, oppkuttet frukt, hakkete nøtter, eller litt sjokoladesaus, og du har en fantastisk god dessert. Foto: Elisabeth Dalseg
Litt av yoghurten frøs fast i prosessen, men dette var lett å løsne med en slikkepott etter fem-ti minutter på benken - alternativt skylle bort med litt lunkent vann. Foto: Elisabeth Dalseg


Iskremmaskinen fra OBH Nordica er liten og nett. Den består av fem deler: To beholdere, en rørepinne, et lokk, og motordelen. Selve rørepinnen er i plast, og vitner om at det ikke blir den stiveste isen vi skal lage. Delene er enkle og intuitive å sette sammen. Iskrembollene bør stå i fryseren i minst åtte timer, helst over natten, for best mulig resultat. Fryseren bør være kaldere enn minus 18 grader. Dette krever litt planlegging, men har du plass kan jo bollene ha en fast plass i fryseren, og så tar du dem ut når det trengs. Da er du garantert at de er kalde nok. Maskinen lager noe lyd, men det er hverken spesielt høyt eller plagsomt. Det liker vi, spesielt når den skal stå på i 10-12 minutter når den er i bruk. Les også vår test av Møllerens ismiksSe bilder:

Resultatet

Vi fikk dessverre ikke full sorbeteffekt - men en meget god og kald slush (med påfølgende brain freeze). Etter en halvtime i fryseren i en liten boks, hadde sorbeten fått perfekt konsistens. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Ifølge produsenten vil hjemmelaget is ha en annen konsistens enn kjøpeis, mer som en bløt og softicelignende iskrem. Det første forsøket gikk ikke så bra. Sjokoladeisen ville ikke fryse, uansett hvor mye vi prøvde. Den gikk fra å være en rennende sjokoladesuppe (etter tolv minutter) til å bli en rennende sjokolademilkshake (etter cirka 25 minutter). En veldig god og kjølig sjokolademilkshake, riktignok, men det var fint lite som minnet om iskrem. Det samme skjedde da vi laget fløteis med bringebær. Vi fikk en knallgod bringebærmilkshake, som fint kunne drikkes med sugerør. Men hvor ble det av iskremen? Den kom frem etter en drøy times tid i fryseren. Da var det kaldt nok til at det ble spor i isen, om vi tok en skje. Vi prøvde oss på sorbet. Moste jordbær med litt sitron, og tilsatte litt sukkerlake og revet limeskall. Blandingen fikk stå i kjøleskapet slik at den var god og kald da vi skulle kjøre den i maskinen. Her fikk vi et litt bedre resultat, men vi vil nok fortsatt klassifisere det som noe vi drikker, ikke spiser. Glad i sorbet? Vi har tidligere testet juicemaskin med smart sorbetfunksjonBest resultat fikk vi på lettyoghurt fra Yoplait. Etter elleve minutter hadde vi en deilig, iskald yoghurtis, som med litt velvilje minner om dem man får fra Yogurt heaven ved Slottsparken i Oslo, eller vår USA-favoritt Pinkberry. Noe av yoghurten frøs fast i bunnen, til tross for at vi fulgte bruksanvisningen og satte maskinen i gang så raskt som mulig. For enkelhets skyld brukte vi en yoghurt med ferdig smak da vi filmet, men vi har gjentatt suksessen med vanlig yoghurt naturell og blåbær med litt sitron og honning, og gresk yoghurt med hjemmelaget jordbærsyltetøy. Disse litt fetere variantene ble også litt jevnere i konsistensen. Det ser penere ut, men har ikke noe å si for smaken. Her kan du se selv hvordan det gikk da vi laget sjokoladeis og jordbærsorbet:

 

Konklusjon

Testresultat

OBH Nordica iskremmaskin

Lager fantastisk yoghurtis og god slush. Liten og nett. Bra med to blandeboller.

Ikke kraftig nok. Må planlegges nøye, først fryse ned i åtte timer, og så en time eller to etterfrysing om vi vil lage iskrem.

Annonse

Detaljer

OBH Nordica 6622 Ice Cream Maker

Mer info på prisjakt.no

De 3 billigste butikkene

Levert av

Er det god, gammeldags kremis du er ute etter, bør du nok investere i en kraftigere maskin. Alternativt kan du gå for gamlemåten og legge isen i en boks i fryseren. Du kan også legge isen i en boks etter at du har rørt den kjølig. Dette krever litt planlegging, for eksempel at du lager isen før du spiser middag, om du ønsker å spise til dessert.Er du derimot glad i yoghurtis vil dette kunne bli en slager. Det er også et fint og sunt alternativ til soft-isen du får kjøpt ute. Vi øyner også et potensiale for å lage frosne cocktails, og kommer absolutt til å prøve oss med vann med lime, sukker og mynteblader, som kan tilsettes litt rom etter ferdigfrysing for en mojito-slush. Andre forslag mottas med takk.