<b>TESTFAMILIEN:</b> Mor og barn Bergseng har vært med på prøvesmaking av boksis. Og en type ble alles favoritt. Foto: KATARINA BAKKEN
TESTFAMILIEN: Mor og barn Bergseng har vært med på prøvesmaking av boksis. Og en type ble alles favoritt. Foto: KATARINA BAKKENVis mer

Lollipop til topps!

Iskremsesongen er allerede godt i gang og den norske boksisen skal frem i solen. Vi har prøvesmakt seks typer.

Vi har plukket ut seks typer boksis til denne testen. Vi har valgt en miks av nykommere og mer kjente smaker, og har også fått med oss et smakspanel med god spredning i alder og preferanser.

Bente Bergseng og hennes tre barn Signe (6), Sigurd (10) og Solveig (12) og studenten Stine Molvær har med glede tatt ansvaret for å finne ut hvilken boksis du burde velge av disse seks.

Sleivete merking: Det er slettes ikke all vaniljeis som inneholder vanilje

Vis mer
LOLLIPOP PÅ BOKS: Denne varianten falt i smak hos testerne i år. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Yndlingsis Lollipop

(fra Diplom Is, 1,5 liter, vi betalte 50,40 kroner)

Boksisen som klatret helt til topps, var Yndlingsis Lollipop fra Diplom-Is. Den falt i smak hos alle og er en sikker vinner til de fleste anledninger.

Barna og studenten var her enstemmig i sin dom. Mor var heller ikke langt unna topscore og ga den en femmer på terningen.

- Mamma, kan vi kjøpe den neste gang vi er på butikken? For denne var god, sier Sigurd.

- Dette her er å blir min yndlingsis! Den kjente smaken bringer frem nostalgi på øvre plan. Jeg vil tro det er godt å ha sjokoladesaus som stivner over denne isen. Jeg elsker frukt, så denne isen er midt i blinken for meg! Gir den full pott, terningkast seks, sier studenten Stine.

Vis mer
Vis mer


Dream blåbær & sjokokjeks

(fra Diplom-Is, 0,8 liter, vi betalte 54 kroner)

- Ja, denne kunne jeg kjøpt. Gir den terningkast fem. Fruktig med blåbær og ikke for mektig, sier mor Bergseng.

- Jeg sier en femmer jeg også, den var veldig frisk, god og søt, sier Solveig (12).

Signe (6) er også helt enig med mor og søster.

- Kjeksen var veldig god!

Sigurd henger seg også på et høyt kast med terningen.

TESTDELTAKER: Stine Molvær er student, og også glad i is. Foto: KATARINA BAKKEN Vis mer


- Jeg trodde først det bare var blåbær, men så kjente jeg den kjeksen og da ble den enda bedre.

Full enighet var det imidlertid ikke i panelet:

- Den var veldig god og frisk! Blåbærbitene var ikke helt naturlige, men helt ok. Isen er nok best i små mengder. Jeg gir den en treer, kommer det fra studenten Stine.

Like mange øyne på terningen får neste is på listen.

Nå får du ekte yoghurtis på boks i butikk. Sjekk også dette juksetrikset som gir deg hjemmelaget "yoghurtis" på få minutter.

Vis mer
Vis mer


Smash! is

(fra Diplom-Is, 1 liter, vi betalte 69,50 koner)

Denne isen er bare et par år gammel, men har allerede bli en av favorittene hos mange nordmenn. Likevel falt ikke alle våre smaksdommere for denne.

- Jeg hadde kjøpt den til barna, men den var ikke helt etter min smak, sier mor Bergseng.

Men for seksåring var dette helt midt i blinken.

- Mhm, den var god!, sa Signe.

- Mmm, jeg elsket den salte sjoko-krønsjen! Isen i seg selv er også veldig god uten bitene. Isen lever helt opp til forventningene med blandingen av søtt og salt. Både sjokoladesaus og bær tror jeg ville vært veldig godt til denne isen. Det kunne vært flere biter i isen for de var sabla gode, sier studenten Stine.

Les også: Hva er egentlig ingrediensene i isen?

Vis mer
Vis mer


Creme Banan Sjokolade

(fra Hennig Olsen, 0,9 liter, vi betalte 62,90 kroner)

I det lokket av neste isboks gikk av, var det en lukt av søt banan som spredte seg rundt dommerpanelet. Det var en vinner for barna, men ikke de voksne.

- Denne isen var litt for syntetisk i smaken., sier mor Bergseng.

- Denne var supergod! Likte lukten og den smakte som godteri, sier en blid Signe.

- Isen var veldig lik godteriet skumbanan i smaken og det liker jeg veldig godt!, sier Solveig.

Studenten beskriver førsteinntrykket med smaken av fluortabletter

- Det er ikke min type is, men hadde bananisen vært byttet ut med vanilje hadde den vært god. Likte sjokoladebitene som gjorde at det ble noe å tygge i, men ellers var den skuffende, sier Stine videre.

En større innertier for de voksne var neste på listen.

Vis mer
Vis mer


Creme Valnøtt og lønnesirup

(fra Hennig Olsen, 0,9 liter, vi betalte 62,90 kroner)

En litt mer spesiell kombinasjon, som smaksmessig treffer de voksne testerne best.

- Åh, dette var en nydelig nøttesmak! Og veldig god is, sier mor Bergseng.

- Mmm nei, nei denne var ikke god. En ener, sier seksåringen.

- Konsistensen er bra. Valnøtten forsvinner litt i lønnesirupen som gjør at jeg blir litt ”lost” i iskremen, sier studenten Stine.

Lage iskremen selv? Vi har testet flere iskremmaskiner

Vis mer
Vis mer


Mövenpick Swiss chocolate

(fra Diplom-Is, 0,9 liter, vi betalte 94,90 kroner)

Og sist, men langt fra billigst, finner vi isen fra Mövenpick. Til tross for den stive prisen innfridde ikke den mørke sjokoladeisen dommerpanelet. (Men sjokoladeis var heller ikke mors favoritt. )

- Jeg er generelt ikke glad i sjokoladeis, og denne overbeviste heller ikke. Den har en litt for stram sjokoladesmak.

- Det ble litt for mye smak av sjokoladen så jeg ble litt kvalm av denne, sier Sigurd (10).

Studenten på den andre siden, har sansen for sjokoladen.

- Denne isen var god! Sjokoladebitene ga den en god og crispy konsistens. Med litt jordbær eller bringebær på toppen vil jeg tro denne bare blir supergod!, sier studenten Stine.

Slik blir iskrem fra boks aller best

Patrick Dufaud er daglig leder på Kaffebakeriet, og ekspert på iskrem. Foto: KAFFEBAKERIET Vis mer


Patrick Dufaud er daglig leder på Kaffebakeriet og vant Norgesmesterskapet i konditorkunst i 2011, en tittel hans kollega samme sted, Grégory Bécel, vant i årets VM. Iskrem er en av hans spesialfelt, og han utvikler iskremer og sorbeer selv.

- Min favorittis er sitronsorbet med hjemmelaget vaniljeis!, sier Dufaud til Dinside.

Han har et par triks og tips for servering av boksis:

1. Ta isen ut av fryseren og sett den i kjøleskapet i en halvtime for å jevne ut temperaturen.

2. Perfekt serveringstemperatur er minus åtte grader.

3. Godt tilbehør til is kan være hjemmelaget sjokolade- eller karamellsaus. Bringebær og jordbær er også gode ferskvarer som er godt til.

Av: Katarina Bakken