Unngå papirrester på salat, fisk og kjøtt, og velg en kjøkkenrull som ikke loer.  Foto: Colourbox.com
Unngå papirrester på salat, fisk og kjøtt, og velg en kjøkkenrull som ikke loer. Foto: Colourbox.comVis mer

Lei av lo

Kjøkkenpapir som loer er noe herk. Her er løsningen.

Er du lei av å plukke vekk rester av papir når du har tørket over matvarer som kjøtt, fisk og salat, eller fra skjæreføla når du har skåret opp tomater? Løsningen er enkel: Velg kjøkkenpapir som er egnet til mer enn å tørke av kjøkkenbenken.

Tenk at kjøkkenrullen skal være et kjøkkenredskap, altså mer enn bare papir.

Neste gang du er i butikken bør du tenke deg ekstra nøye om når du velger kjøkkenpapir, om du er opptatt av at papiret ikke skal loe. Ikke gå for det første og det beste.

LES OGSÅ: Sjekk her hvilket dopapir er best

Her er noen tips når du bruker papir som ikke loer:

  • Bruk kjøkkenpapir til å tørke av mat med, som fett, fuktighet og rester fra forpakningen.
  • Damper du for eksempel fisk kan du legge fisken direkte på papiret for å suge opp det overflødige vannet. Dermed unngår du å få vann på serveringsfatet eller tallerkenen.
  • Papiret kan fungere som en sil. Kjøkkenpapir som ikke loer har som regel raskere gjennomtrekk enn ved bruk av vanlig kaffefilter.
Men ikke putt papiret i mikroen!

Hvilket papir skal du nå velge?
Finn ut hva papiret egner seg best til.

Edet Torky er for eksempel en type kjøkkenrull som ikke loer, og som egner seg til matlaging. Tork tørkepapir har god oppsugningsevne, og har en blå farge som gjør det enkelt å se eventulle papirrester i for eksempel mat.

Hos Unil, som er importselskapet til NorgesGruppen, anbefaler man først og fremst å ikke bruke gjenbrukspapir.

- Papiret må være av ren cellulose. Det minimerer risikoen for loing, opplyser de til DinSide.no.

Anbefalte produkter er: Unik Kjøkken Soft og Unik Kjøkken Kompakt. Sistnevte er ikke helt ren, men den skal likevel ikke loe.

Les også: Hvor ofte må et kjøkkenhåndkle skiftes?