<b>SUPERENKELT:</b> Lag din egen vri på Smash-godteriet med det potetgullet eller den snackstypen du er mest glad i.  Foto: ELISABETH DALSEG
SUPERENKELT: Lag din egen vri på Smash-godteriet med det potetgullet eller den snackstypen du er mest glad i. Foto: ELISABETH DALSEGVis mer

Lag din egen «Smash»

Samme effekt, men mye, mye bedre (om vi skal si det selv).

Sjokolade og potetgull er godt hver for seg. I kombinasjon er det uslåelig, og man kan spise langt mer enn om man bare spiser én av delene.

Det er denne søtt og salt-kombinasjonen som har gjort Smash! til en suksess. Ifølge Smash!s nettsider ble Smash til etter en Nidar-ansatt prøvet og feilet med å dyppe ulike sorter snacks i Nidar-sjokolade.

Vinneren ble Sombreros, sprø maiskjerner, og et avhengighetsskapende fenomen var født.

Mange elsker Smash! men Smash!-iskremen skuffet da vi testet iskremnyhetene i fjor.

Gjør det selv

Nidars ansatte synes at mange av de andre snacksvariantene smakte dårlig i kombinasjon med sjokolade. Vi er tilbøyelig til å være uenig.

Aller helst skulle vi sett Smash! i en variant med potetgull. Du skulle kanskje helst prøvd sjokoladetrukne nachos med ostesmak. Vi dømmer ingen. I stedet oppfordrer vi til å prøve å gjøre det selv, i den varianten du liker best.

Det er så enkelt at alle kan klare det.

Foretrekker du å kjøpe godteri? Vi har smakt på alle godterinyhetene, se hvilke som får terningkast seks, og hvilke du bør styre unna.

Slik gjør du:

Finn frem potetgull / snacks og sjokolade. Vi er glad i mørk sjokolade og enkelt, salt potetgull, men du må gjerne prøve andre kombinasjoner.

Finn frem potetgull og sjokolade. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Smak gjerne på det sammen, for å sjekke at det er en kombinasjon du kan like (det er jo påske!).

Smelt sjokoladen, enten i mikrobølgeovn, eller i en bolle over kokende vann, slik som her. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Smelt sjokoladen over kokende vann, eller i mikrobølgeovn. Om du velger mikrobølgeovn, kan du godt velge en middels til lav effekt. Smelter du sjokoladen over kokende vann bør du passe på at bollen med sjokoladen ikke er borti vannet.

La sjokoladen avkjøle seg noe, mens du finner frem det du trenger: et brett og bakepapir.

Dypp potetgullet i sjokoladen, legg over på et brett kledd med bakepapir. Du trenger ikke brett, men det kan komme godt med ... Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Dypp potetgullet i sjokoladen, og legg på bakepapiret for å stivne.

Når du har laget mange nok, er det bare å vente til sjokoladen stivner. Er du utålmodig, setter du brettet inn i kjøleskapet, så stivner det ekstra fort. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Du kan selvsagt trekke potetgullet helt med sjokolade, men vi foretrekker å gjøre det enkelt: Bruk fingrene og dypp med hånden. Bruker du ren sjokolade vil den legge seg i et litt tykkere lag enn på Smash! så vi synes det blir litt i overkant mye sjokolade om vi dypper hele snacksen.

Vent til sjokoladen har stivnet (om du klarer); ha det over i en skål, og servér.

Tips: Rart som det enn kan høres ut: Litt avhengig av hvilken sjokolade du velger - noen ganger kan det bli litt i overkant søtt. Vi løser det med å smuldre over litt godt flaksalt før sjokoladen rekker å stivne.