<b>TAR FYR:</b> Joda, tortilla-chips brenner faktisk, men fungerer de til opptenning? Se vår video lenger nede i saken. Foto: BERIT B. NJARGA
TAR FYR: Joda, tortilla-chips brenner faktisk, men fungerer de til opptenning? Se vår video lenger nede i saken. Foto: BERIT B. NJARGAVis mer

Tenne opp i peisen

Hvordan bruke tortilla-chips til opptenning!

Ja, det går faktisk an.

De av oss som fyrer med ved, kjenner til frustrasjonen når det ikke er noe å tenne opp med, det være seg tennbriketter eller andre remedier.Så hva kan man fyre opp med da, ettersom verken melkekartonger eller avispapir er anbefalt å putte i peisen? Vi har sjekket ut et tips vi fant på det o store internett; å fyre opp med tortilla-chips! Om det funker? Se hvordan det gikk i videoen under!

LES OGSÅ: Derfor gir ikke varmepumpa lavere strømregning


Slik gikk vi frem

Som du kunne se i videoen, brenner tortilla-chips godt. Vi tente opp med 5-6 chips, og tørr ved av svartor. Vi brukte også noe såkalt opptenningsved, altså mindre vedbiter, som generelt er et godt opptenningstips. Disse tar lettere fyr enn store vedkubber.Å tenne opp med tortilla-chips fungerte like godt som å fyre opp med tennbriketter - hvor noen varianter av erfaring kan være litt vanskelige å få fyr på. Men her er det store variasjoner.Dessuten er det billig opptenning: Den store posen med tortilla-chips vi kjøpte for anledningen, kostet rundt 15 kroner på Kiwi.

Tips for å tenne opp i peisen

OPPTENNING: Hvordan du stabler veden og hvor du tenner på, kan påvirke om du får fyr på peisen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer


Da Dinside testet tennbriketter mot såkalte tennposer, fungerte begge deler like godt. Den største forskjellen lå i prisen.

Husk også at hvordan du stabler veden, og hvor du tenner opp, kan gjøre det lettere å få fyr. Skal du tømme aske, bør du sørge for at den er blitt kald: Aske kan nemlig være brannfarlig i flere døgn!Er du mer opptatt av å spise tortilla-chips, enn å bruke det til opptenning? Sjekk ut vår vurdering av disse chips-nyhetene.

Artikkelen har vært publisert også tidligere. Sist oppdatert 9.11.2016